Borgmester retter hård anklage: Udvalgsformand underløber sin gruppe med sin »braldersnak«

9. september 2020, 10.27

Det er uhørt, at Jan Dyhrberg Andersen (S), medlem af Skive Byråd, dagen efter et budgetforlig går ud med kritik af, at Skive Byråds forhandlingsgruppe mandag aften iværksætte en besparelse på Skive Kommunes skoleområde, som Jan Dyhrberg Andersen er formand for.

- Jeg er godt sur over det budgetforlig, sagde Jan Dyhrberg Andersen tirsdag i Skive Folkeblad, fordi forhandlingsgruppen fandt en besparelse på skoleområdet, 2,5 millioner kroner, som ikke kom fra Jan Dyhrberg Andersens udvalg.

Jan Dyhrberg Andersen beklagede, at folk i forhandlingsgruppen med besparelsen »har mere forstand på« skoleområdet end udvalget.

- Jan Dyhrberg Andresens udtalelser lyder som noget braldersnak i pressen, og jeg oplever, at han underløber sin egen gruppe med den slags, siger Peder Christian Kirkegaard.

De 2,5 millioner kroner, forhandlingsgruppen skar på skoleområdet, kommer blandt andet fra en pulje til indkøring af den seneste folkeskolereform, som ér kørt ind, og på konsulenter.

- Det med færre konsulenter kommer af årets aftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen om kommunernes økonomi næste år. Det er udmærket, at man ser på, om man bruger konsulenter optimalt, siger Peder Christian Kirkegaard.

Jan Dyhrberg Andersen fastholder sin kritik.

- Skive Kommune får godt 36 millioner kroner ud af udligningsreformen. Hvis vi for eksempel ser på på Skive Kommens pasning af 0 til 5årige børn, så ligger vi totalt ni millioner kroner under sammenlignelige kommuner, så der er plads til forbedringer inden for børne- og familieområdet i Skive Kommune. Jeg sidder som formand for et udvalg, der administrerer 800 millioner af de tre milliarder kroner, Skive Kommunes budget udgør, så jeg har lov til at sige min mening, siger Jan Dyhrberg Andersen.

jkr