Knud Bjerre trodser anbefalinger: »Alanya er det mest sikre feriested for os«

30. juni 2020, 19.44

Knud Bjerre nyder lige nu ferien i Alanya i Tyrkiet, selv om Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til landet. Privatfoto

»Dejligt at være tilbage«.

Sådan lød det fra Knud Bjerre på Facebook mandag aften, efter han og familien var landet i Alanya i Tyrkiet.

Her skal Knud Bjerre holde 14 dages sommerferie, selv om Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til blandt andet Tyrkiet.

Men Knud Bjerre havde ingen betænkeligheder ved at sætte sig i flyet til Tyrkiet.

- Det er vigtigt at understrege, at det kun er anbefalinger fra ministeriet, og der er ikke en lov, der siger, vi ikke må rejse til Tyrkiet. Dertil tager vi jo vores forholdsregler hernede, hvor vi bor i en privatbolig, og for os er Alanya det mest sikre feriested, siger Knud Bjerre.

Direktøren for Kulturcenter Limfjord valgte at lave et opslag på Facebook, efter familien var landet i Alanya, og det gjorde han, fordi der ikke skulle spredes unødvendige rygter.

- Vi havde drøftet, om vi skulle lægge det op eller ikke, men jeg vil ikke gå og gemme mig. Og havde vi troet, at vi kunne sætte folks sikkerhed på spil ved at tage herned, så havde vi aldrig gjort det, siger Knud Bjerre.

Fra Tyrkiet fortæller Knud Bjerre, at der ifølge tyrkiske tal er et meget lavere corona-smittetryk, end der er i Danmark. Og han fortæller også om meget få mennesker på gaderne og på restauranterne.

- Vi var ude og spise mandag aften, og der var masser af plads. Og jeg er af den overbevisning, at det er markant farligere at være i Skagen i uge 29, end det er at være hernede, hvor der stort set ikke er nogen mennesker, siger Knud Bjerre, der ikke går med mundbind, medmindre han skal i supermarkedet.

Ferieopdateringen har Knud Bjerre lagt ud i flere grupper på Facebook, og han har da også modtaget meget respons på mindre end et døgn.

Langt de fleste kommentarer er positive, men han har også modtaget nogle med negativ substans.

- Der er nogle, der ikke kan forstå, at vi er taget herned, men det tager jeg altså helt roligt. Der vil altid være nogle »haters«, lyder det.

Og Knud Bjerre forsikrer, at både han og resten af familien vil blive testet, når de rammer Danmark, og inden de skal begynde på arbejde.

- Vi bliver testet med det samme, vi krydser grænsen, og så får vi svar dagen efter. Og er der nogen, der er smittet, går jeg selvfølgelig i 14 dages karantæne, lyder det fra Knud Bjerre.

Udenrigsministeriet anbefaler, at man holder sig hjemme i 14 dage efter hjemkomst, men Knud Bjerre mener, at en test kan træde i stedet for en karantæne.

- Der er to muligheder, og hvis man bliver testet negativ, behøver man ikke gå i karantæne. Det har jeg også skrevet ud til samtlige af mine ansatte, siger Knud Bjerre.