112

Hvis snestormen kommer: Husk skovl og tæppe

DMI varsler snestorm fra i aften. Tag en hjemmearbejdsdag, hvis det er muligt, og hvis du endelig skal afsted, så tag en skovl og et tæppe med og husk at lade mobilen op, lyder det fra en forsikrings-direktør

Udgivet:06. marts 2023, 15.44

Læsetid:2 minutter

Der er risiko for snestorm på Skiveegnen fra mandag aften og frem til tirsdag eftermiddag. Arkivfoto

TRAFIK Sne, storm og snedriver hen over vejene. Det kan blive virkelighed for Skivegnen fra i aften, og det får skadesdirektør i Alm. Brand Henrik Bundgaard til at frygte trafikkaos, når sneen kommer.

- Sne og storm er en rigtig dårlig cocktail for trafikken. Vinden kan få sneen til at fyge og pakke sig, og ofte lægger sneen sig som dynger over vejen, og forholdene kan ændre sig på få meter. Vores erfaring er, at sådanne forhold gør, at biler nemt kører i rabatten, støder sammen med andre, ligesom vi også ofte ser personskader som fx piskesmæld, hvis man ikke er meget opmærksom, siger Henrik Bundgaard.

Han peger på, at netop fordi kalenderen er skiftet til marts, og vi i weekenden kunne mærke solen varme i ansigtet, så kan et pludseligt vejrskifte komme bag på os – og nogen har måske allerede taget vinterdækkene af bilen.

- Det lumske ved den slags vejr er, at det er så forskelligt, hvor og hvor meget det rammer. Vejen kan være fin og tør et sted, og når du kommer rundt om et sving, så kan der ligge en meter drivsne på tværs af vejen. Så det er med at køre forsigtigt og passe på, siger Henrik Bundgaard.

Han anbefaler derfor også, at man forbereder sig, hvis man begiver sig ud på vejene under en snestorm eller snestorm-lignende forhold. Det betyder tæpper i bilen, en skovl til at grave bilen fri, hvis uheldet er ude samt en opladt mobiltelefon og noget mad og drikke. Man kan nemlig ikke nødvendigvis forvente hurtig hjælp, hvis vejene er svært fremkommelige.

Hvis man skal af sted, så skal man sætte god tid af til turen, så man ikke behøver presse farten i det glatte føre, lyder det fra Henrik Bundgaard.

Han råder også til at man finder nummeret på sin vejhjælp frem hjemmefra og i øvrigt lader bilen stå og tager tog eller bus, hvis man ikke har vinterdæk på bilen.

TJ

Læs også
Snestorm ventes at ramme store dele af Jylland klokken 22 mandag Snestorm ventes at ramme store dele af Jylland klokken 22 mandag
Læs også:
Snestorm ventes at ramme store dele af Jylland klokken 22 mandag
Læs også
<span>Skoler tager forholdsregler mod snestorm:</span> Elever skal have virtuel undervisning <span>Skoler tager forholdsregler mod snestorm:</span> Elever skal have virtuel undervisning
Læs også:
Skoler tager forholdsregler mod snestorm: Elever skal have virtuel undervisning
Læs også
<span>Mulighed for snestorm:</span> Chauffører er klar til at rykke ud med sneplove <span>Mulighed for snestorm:</span> Chauffører er klar til at rykke ud med sneplove
Læs også:
Mulighed for snestorm: Chauffører er klar til at rykke ud med sneplove