Landets største kunstmuseum får ny direktør

Astrid la Cour overtager stillingen som direktør på Statens Museum for Kunst efter Mikkel Bogh.

Udgivet:27. marts 2023, 11.22

Læsetid:1 minut

Astrid la Cour er den rette kandidat til stillingen som direktør på Statens Museum for Kunst, mener kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M). (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Astrid la Cour skifter Frederiksbergmuseerne ud med Statens Museum for Kunst (SMK), når hun bliver ny direktør for landets største kunstmuseum den 1. maj.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Astrid la Cour har de seneste otte år været museumsdirektør på blandt andet Frederiksbergmuseerne.

- Jeg glæder mig til at fortsætte den igangværende udvikling, hvor SMK åbent og generøst træder ind i en aktiv samfundsmæssig rolle som et tilgængeligt og engageret forbindelsesled mellem mennesker, siger Astrid la Cour i pressemeddelelsen.

I jobbet som direktør erstatter Astrid la Cour den nuværende direktør, Mikkel Bogh. Han har været direktør på SMK, der er Danmarks nationalgalleri, i ni år.

Og ansættelsen af museumsdirektøren på Frederiksberg glæder kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

- Astrid la Cour er med sit strategiske mindset, solide ledelseserfaring og sine stærke kunstfaglige visioner den rette kandidat til at stå i spidsen for, at Statens Museum for Kunst fortsætter med at være et nationalgalleri for alle danskere, der kan vise nye veje ind i kunsten og række ud til flere, siger han i pressemeddelelsen.

I 2022 havde SMK omtrent en halv million besøgende. Det gør museet til det tredjemest besøgte i Danmark i 2022.

/ritzau/