Fem kvinder og to mænd fængslet for kokainudbringning

De er sigtet for at have opbevaret 14 kilo kokain og drevet forretning ved at sælge det på sociale medier.

Udgivet:22. marts 2023, 16.58

Læsetid:1 minut

Syv personer er sigtet for at have opbevaret i alt 14 kilo kokain og distribueret det til et større antal personer i København. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Syv personer er onsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbig 27 dage efter et grundlovsforhør ved Dommervagten i Københavns Byret.

Flere af personerne er sigtet for i alt at have besiddet mindst 14 kilo kokain og solgt det videre til et større antal personer mellem 2021 og 2022.

De er sigtet for at have ageret hvide bude, blandt andet via sociale medier.

Hvide bude er et system, hvor kunder via telefonen bestiller levering af narkotika til døren.

Blandt de syv personer er fem kvinder og to mænd. Seks personer er i alderen 20-28 år, mens den sidste er en 61-årig kvinde.

Fire personer, heriblandt den 61-årige, er sigtet for at have opbevaret de 14 kilo kokain på flere adresser, heriblandt i Køge. De skal herefter have drevet forretningen primært i København, herunder Indre By, ved Ny Carlsberg Vej og på Amager.

Købere kunne via telefonen eller sociale medier bestille kokainen til direkte og hurtig levering mod betaling, fremgår det af sigtelsen.

Det skal angiveligt være foregået fra 16. september 2022 til den 25. februar 2023.

De er alle sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 191 om salg af narkotika. Det kan straffes med fængsel i op til ti år. Hvis mængden er betydelig, eller stoffet er særligt farligt, kan straffen stige til fængsel i 16 år.

De nægtede sig alle skyldige.

/ritzau/