Masser af job på Skiveegnen: Ledighed næsten halveret på et år

Udgivet:04. juli 2021, 14.00

Læsetid:1 minut

Antallet af ledige i Skive Kommune er faldet kraftigt det seneste år - og er også på et lavere niveau nu end lige før coronakrisen. Foto: Arkivfoto

ARBEJDSMARKED Med en ledighedsprocent på blot 1,8 ligger Skive Kommune helt i top, når det gælder beskæftigelse.

I hvert fald i den regionale top, der også tæller kommunerne Holstebro, Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Struer og Lemvig.

Det viser seneste opgørelse fra RAR, Det Regionale Arbejdsmarkedsråd, for Vestjylland, som her tager Skive med i sin opgørelse.

Fra maj 2020 til maj 2021 skete der i Vestjylland et fald på 37,5 procent i den såkaldte fuldtidsbruttoledighed.

I antal fuldtidspersoner svarer det til 2441.

Med til den samlede opgørelse hører, at området i maj 2020 var ramt af nedlukning som følge af corona, og det betød, at tallet var stigende.

I maj 2021 var situationen anderledes, da 2,5 procent af den samlede arbejdsstyrke i området var ramt af ledighed. Og det tal ligger et godt stykke under situationen i det øvrige land, der gennemsnitligt betragtet er på 3,8 procent.

Men selvom der i 2020 var en kraftig stigning i ledigheden, så er niveauet nu lavere, end det var et år tidligere, maj 2019.

Formanden for RAR, Klaus Helmin-Poulsen, peger på, at selvom det går godt på arbejdsmarkedet, så har nedlukningen flere steder haft konsekvenser for gruppen af langtidsledige. Han peger på det nødvendige i fremadrettet at være særligt opmærksom på at motivere de tiltag, som er målrettet langtidsledige:

- Der kan opstå misforhold mellem de job, der udbydes, og de kvalifikationer, som nogle ledige har, siger formanden.

Opgørelsen fra RAR viser konkret, at antallet af ledige - inklusiv aktiverede borgere - fra maj 2020 til maj 2021 i Skive Kommune er faldet fra 756 til 392 personer.

Den viser også, at det samlede antal lønmodtagere, målt i fuldtidspersoner, i Skive Kommune i marts 2021 lå på 17.144 sammenlignet med 17.107 i marts 2020.

joan

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Skive Folkeblad

Seneste nyt

Se flere