Tausons modstander meldes i utrolig form før åbningskamp

Clara Tauson vandt seneste møde med australske Astra Sharma, men kan få det sværere i Australian Open-debut.

Udgivet:18. januar 2022, 00.53

Læsetid:2 minutter

Australske Astra Sharma er aldrig nået længere end til anden runde af en grand slam. Tirsdag skal hun forsøge at spille sig forbi danske Clara Tauson i første runde af Australian Open. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

MELBOURNE Den australske tennisspiller Astra Sharma er i "utrolig form" forud for sit møde med danske Clara Tauson i første runde af Australian Open tirsdag.

Det siger australierens træner, Len Cannell, der har hjulpet verdens nummer 97 med at blive klar til den kommende sæson.

Til mediet The West Australian siger Cannell, at Sharma er kommet sig fuldstændig over en ribbensskade, som hun pådrog sig i slutningen af sidste sæson.

Og selv om det betød, at den 26-årige australier fik en kortere forberedelse til sæsonen, så tror træneren på, at hun kommer blæsende ud til mødet med Clara Tauson.

- Hun har altid været rigtig stærk fysisk, så det tog hende ikke lang tid at få den fysiske del tilbage.

- Hun kommer til at være helt klar. Hun er i utrolig form. Jeg har aldrig trænet en kvindelig atlet som hende. Astra på 75 procent er bedre end 98 procent af de andre kvinder, siger Cannell, der er ansat som træner hos Tennis Australia.

Astra Sharma har kun nået anden runde af grand slam-turneringen i Melbourne en gang på tre forsøg. I april vandt hun sin første WTA-titel ved Charleston Open i USA.

19-årige Clara Tauson ligger nummer 39 på verdensranglisten og er på papiret lille favorit, selv om kampen bliver hendes seniordebut ved Australian Open.

Hun besejrede da også australieren komfortabelt i deres hidtil eneste møde i september.

Men Sharma har en plan klar, så det ikke sker igen, siger Len Cannell.

- For at komme videre fra første runde er hun nødt til at spille sit eget spil, holde styr på nerverne og forblive positiv. Hun er nærmest stadig ved at genopdage sit spil (efter sin skade, red.) og opbygge selvtillid omkring hendes spillestil.

- Når det kommer på plads, ligger verden for hendes fødder.

Kampen mellem Sharma og Tauson er sat til at gå i gang omkring klokken 05.00 tirsdag dansk tid. Den afvikles på bane 3, der med plads til 3000 tilskuere er den femtestørste i Melbourne Park.

/ritzau/