Finansminister Kristian Jensen freder Thise og Hvidbjerg for atomaffald

8. maj 2017, 15.11

Hvis regeringens boligudspil vedtages, kan alle boligejere være trygge ved, at deres samlede boligskat ikke stiger, når det nye system træder i kraft, siger finansminister Kristian Jensen (V). Scanpix/Sofie Mathiassen

Mandag eftermiddag lagde finansminister Kristian Jensen (V) vejen forbi Skive.

Og i løbet af besøget fik finansministeren og borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) snakket nærmere om opmagasinering af atomaffald.

Tidligere har både Thise og Hvidbjerg været nævnt som mulige placeringer for et slutdepot.

Men i dag meldte Kristian Jensen ud, at han og Venstre vil arbejde for en løsning med et mellemlager, og dermed er både Thise og Hvidbjerg ude af spillet om et slutdepot.

- Vi skal have fundet en løsning med et mellemlager, så det giver os muligheden for at blive klogere på, hvad vi skal gøre med atomaffaldet. Hvis vi lavede et slutdepot nu, så var der ingen vej tilbage, hvis vi skulle blive klogere undervejs. Så lige nu er den permanente løsning med et slutdepot skudt til hjørnespark, siger Kristian Jensen.

Og den udmelding glædede ikke overraskende Peder Christian Kirkegaard.

- Jeg er glad ved, at Kristian Jensen giver udtryk for, at et slutdepot i undergrunden ikke er hans eller Venstres politik. Det gør i hvert fald, at vores område er fredet, siger borgmesteren.

Læs mere om Kristian Jensens besøg i Skive i bladet tirsdag.