112

Politirapporten: Ung sallingbo mister kørekortet og megadyrt ur stjålet ved indbrud

Manden kørte 77 kilometer i timen, hvor han kun måtte køre 50 kilometer i timen

Udgivet:30. november 2022, 10.13

Læsetid:3 minutter

Pauli Vendelbo
Journalist| pv@skivefolkeblad.dk

1 år siden

112

For høj fart: Ung sallingbo mistede kørekortet

En 20-årig mand fra Durup-området mistede onsdag morgen klokken syv sit kørkort, da han for anden gang fik et klip i kørekortet for at have kørt for stærkt.

- Vi fik en anmeldelse om, at der var en bilist, der hver morgen kørte for stærkt på Anlægsgade i Durup. Og vi var nærmest kun lige kommet frem her til morgen, da han blev målt til 77 kilometer i timen, hvor han måtte køre 50 kilometer i timen, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Da der er tale om en såkaldt »nybilist«, har den unge mand kun to klip, inden han skal op til en fornyet køreprøve. Og det skal han så nu.

Løbesod var tæt på at starte brand

Det var tæt på at udvikle sig til en regulær brand, da løbesod fra en brændeovn var så varmt, at stråling tirsdag aften klokken 19.20 betød, at der kom røg fra gulvet i et sommerhus på Muslingevej ved Øster Lyby.

- Det antændte røgalarmen, men heldigvis udviklede situationen sig ikke yderligere. Men man skal huske at lade lidt aske ligge i brændeovnen, så man undgå en farlig situation som denne, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Kvinde sigtet for besiddelse af peberspray

En 30-årig kvinde fra Skive blev tirsdag aften klokken 19.50 sigtet for overtrædelse af våbenloven, efter hun blev standset af politiet med en ulovlig peberspray.

- Kvinden blev stoppet på Østerbro, og hun er altså nu sigtet, da man ikke må forsvare sig selv med en peberspray, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Rolex-ur stjålet ved indbrud

I løbet af tirsdagen har der været indbrud i en villa på Porshøjvej i Skive.

- Et vindue til spisestuen blev brudt op i tidsrummet fra klokken ni om formiddagen til klokken 19.50 om aftenen. Og så var gerningsmændene rundt på alle tre etager i huset. Ved indbruddet blev der stjålet et Rolex-ur af modellen Submariner, og det har en værdi af 60.000 kroner, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Mand tog taxa uden penge på lommen

En 57-årig mand fra Skive skulle tirsdag aften ved 19-tiden hjem til Sdr. Dås, efter han havde været på besøg på Ålestræde ved havnen.

- Så han ringede efter en taxa, men da han var blevet kørt til hjemmet, fortalte han taxachaufføren, at han ingen penge havde. Derfor er han nu sigtet for bedrageri, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Vejen spærret: 73-årig kvinde var uopmærksom og kørte ind i lastbil

Mandag eftermiddag klokken 14.15 var en 73-årig kvinde fra Holstebro uopmærksom i et øjeblik, da hun kom kørende ad Holstebrovej tæt ved Sjørup.

Uopmærksomheden gjorde, at kvinden i sin personbil kom over i den modsatte vejbane, hvorefter hun kørte ind i siden på en modkørende lastbil.

- Den 73-årige kvinde mistede derefter herredømmet over bilen og fortsatte videre ind gennem en hæk. Hun blev efterfølgende kørt til tjek på sygehuset, men hun er ikke kommet alvorligt til skade, siger politikommissær Peter Søndergaard fra lokalpolitiet i Viborg.

I lastbilen sad en 27-årig mandlig chauffør fra Spentrup lige nord for Randers, og han slap uskadt fra uheldet.

Lastbilchaufføren forsøgte at undvige sammenstødet, og lastbilen endte dermed delvist i rabatten. Derfor spærrede en del af lastbilen vejen.

Midtjysk Brand og Redning, politi, ambulance og læge blev tilkaldt til ulykkesstedet, og vejen var spærret i begge retninger, indtil klokken blev 16.30.