112

29-årig afviser mishandling af indespærret kvinde: »Hun fik 10 cheeseburgere om dagen«

12. september 2020, 07.41

Foto: Steen Don

Ankesagen ved Vestre Landsret i Viborg, hvor en 29-årig mand blandt andet står tiltalt for voldtægter, mishandling og indespærring af to kvinder på Skiveegnen, har fået en noget rodet begyndelse.

Torsdag blev retshandlingen afbrudt af en brandalarm, og der var helt til sidste tvivl om, hvorvidt den 29-årige tiltalte havde lyst eller overskud til at udtale sig denne gang. Det havde han dog.

Gennem tre hele timer afviste han det meste af det, han selv har sagt ved tidligere afhøringer, og som er blevet noteret i politirapporterne.

Han afviste også det meste af det, de andre dømte og vidnerne havde forklaret i byretten i januar og februar.

- Det er ikke sket. Det kan jeg ikke huske, at jeg har sagt, lød det flere gange, når anklager Jeannie Andreeva spurgte ind til de mange forhold.

Flere gange forsøgte den 29-årige også at få kastet skylden og ansvaret for de ting, han trods alt erkendte, der var foregået, over på de andre skyldige i sagen.

»Det var dem, der sparkede hende«. »Det var ham, der slog hende med en træpersienne«. »Det var de to, der bestemte, at hun ikke måtte få noget at spise«, lød det blandt andet fra den 29-årige.

Undervejs erkendte han dog, at han har givet Christina Egebjerg Jensen såkaldte »dummeslag« med flad hånd i baghovedet.

Han erkendte også at have skudt hende med en softgun og at have givet hende et trælår.

Og så erkendte han også, at han en enkelt gang havde været med til at opildne hunden Odin til at gå amok på Christina Egebjerg Jensen.

Men ifølge ham var det de andre i huset, der ellers opildnede hunden til at angribe hende.

- Jeg sad for det meste med høretelefoner på og spillede computer, og hver gang jeg vendte ryggen til, skete der altid noget. Jeg stoppede hunden i hvert fald én gang, forklarede han.

En af tiltalerne går på, at den 29-årige skulle have forhindret Christina Egebjerg Jensen i at få mad og drikke.

Men ifølge den 29-årige fik Christina Egebjerg Jensen rigeligt at spise - også i huset på Lundøvej i Højslev Kirkeby.

- Hun fik tre baguette-sandwich hver anden dag, og de første par dage på Lundøvej fik hun 10 cheeseburgere om dagen, sagde den tiltalte.

Alligevel var det en meget tynd og afkræftet Christina Egebjerg Jensen, der efter 17 dage i huset på Lundøvej blev reddet ud af politiet.

På det tidspunkt vejede den 185 centimeter høje kvinde kun lige på den rigtige side af 50 kilo.

I byretten kom det frem, at Christina Egebjerg Jensen hver måned skulle hæve sin kontanthjælp på omkring 10.000 kroner, og at hun blev tvunget til at give pengene til den 29-årige.

Derfor er han også tiltalt for røveri.

Det bekræftede flere af de nu dømte i byretten.

Men den 29-årige mente, at pengene ikke gik til ham, men i stedet var til husleje og forbrug i et hus på Sundsørevej, der var meget dyrt at bo i.

Næste retsdag i sagen er på tirsdag, hvor der bliver taget hul på de mange vidner.

Christina Egebjerg Jensen skal i stedet give sin vidneforklaring på fredag.

Der falder efter planen dom i sagen den 22. september.

Læs også
Retssal evakueret under ankesag: 29-årig udtalte sig for første gang