Ekstraordinært møde i regionen: Direktør fyret efter sag om benamputationer

Udgivet:12. maj 2022, 12.33

Læsetid:1 minut

Arkivfoto: Tom Laursen Fotografi, Herning

/ Ritzau /

KØBENHAVN. Forretningsudvalg holder lige nu møde om det høje antal benamputationer i Region Midtjylland.

Flere medier erfarer, at koncerndirektør Ole Thomsen er fyret fra sin stilling i Region Midtjylland som en konsekvens af sagen om benamputationer.

Det er TV Midtvest og Avisen Danmark, som mener at vide, at der på det igangværende ekstraordinære forretningsudvalgsmøde i regionen er truffet beslutning om at afskedige Ole Thomsen.

Sagen drejer sig om et ukendt antal patienter, der har fået utilstrækkelig behandling på sygehusene i Aarhus og Viborg.

Læs også
Sundhedsstyrelsen vil fratage operationsgodkendelse i Midtjylland Sundhedsstyrelsen vil fratage operationsgodkendelse i Midtjylland
Læs også:
Sundhedsstyrelsen vil fratage operationsgodkendelse i Midtjylland

Som en konsekvens har antallet af benamputationer ligget uforholdsmæssigt højt i Region Midtjylland sammenlignet med andre regioner, ligesom det ikke kan udelukkes, at patienter er døde som følge af de manglende behandlinger.

En analyse, der blev offentliggjort i slutningen af april, vurderer, at 47 patienter årligt kan have fået foretaget amputationer, som kunnet have været forhindret.

Læs også
<span>Leder:</span> Skandalen med ben-amputationer <span>Leder:</span> Skandalen med ben-amputationer
Læs også:
Leder: Skandalen med ben-amputationer

Region Midtjyllands presseafdeling har ingen kommentarer til forlydenderne, men henviser til, at der vil blive orienteret om mødets udfald, når det er færdigt.