Mand bortført og udsat for afpresning og grov vold

Tre mænd er fredag blevet varetægtsfængslet for at frihedsberøve en mand den 7. juli i Brønshøj.

23. juli 2021, 16.57

Den 7. juli blev en mand ifølge politiet bortført på åben gade i Brønshøj. I to uger sad han indespærret på Midtsjælland, hvor han blev udsat for grov vold og afpresning. Nu er tre mænd fængslet i sagen. (Arkivfoto)

KØBENHAVN Tre mænd er i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for frihedsberøvelse, grov vold og afpresning.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Politi på Twitter.

Tidligere fredag skrev politiet i en pressemeddelelse, at de tre mænd på 24, 24 og 25, der alle er kendt i det kriminelle miljø, torsdag var blevet anholdt.

Mændene er sigtet for sammen med andre gerningsmænd at have bortført en mand på åben gade i Brønshøj den 7. juli. De kørte afsted i offerets egen bil, som senere blev fundet udbrændt.

Offeret blev bragt til en landejendom på Midtsjælland. Under den to uger lange indespærring blev han ifølge politiet udsat for grov vold og afpresning. Bortførerne skal have krævet en halv million kroner for at slippe deres offer fri.

Politiet beskriver i pressemeddelelsen, at de anholdte har arbejdet sammen med "uidentificerede gerningsmænd".

Vicepolitiinspektør og leder af afdelingen mod organiseret kriminalitet Knud Hvass vil da heller ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen.

- Vi kan desværre ikke gå i yderligere detaljer på nuværende tidspunkt, siger han i pressemeddelelsen.

Knud Hvass glæder sig dog over, at tre personer er blevet anholdt, og at det lykkedes politiet at finde frem til manden på Midtsjælland.

- Det er en alvorlig og grov sag, som vi har haft en intens efterforskning af for at finde den frihedsberøvede mand. Det lykkedes heldigvis i går.

/ritzau/