112

Uhyggelige detaljer kom frem i retten: Underbo blev vækket af vold mod 15-årig

25. marts 2019, 05.51

Arkivfoto

En 15-årig pige fra Skive havde i slutningen af januar i år lånt sin venindes lejlighed på Vesterled, så hun kunne mødes med sin ekskæreste og få snakket ud.

Det var meningen, at mødet skulle vare en times tid. Det var i hvert fald aftalen med veninden.

Men den 15-årige pige kom ikke tilbage til den aftalte tid, da der på ingen måde blev talt ud om tingene.

I stedet gik snakken på, om den 15-årige havde været utro, og ifølge den 15-årige piges vidneforklaring i Retten i Viborg fredag eftermiddag blev hun både slået, sparket og truet af den 20-årige ekskæreste, der har indvandrerbaggrund.

Da veninden ringede for at høre, om alt var i orden, og om hun skulle komme, fik den 15-årige pige stukket noget skarpt mod sin hals.

- Jeg kunne ikke se, om det var en kniv, men det var i hvert fald noget skarpt, og det lignede en brødkniv. Han truede han mig til at sige i telefonen, at alt var fint, og at hun ikke skulle komme, lød det fra den 15-årige i retten.

Hun fortalte også, at hun flere gange ville forlade lejligheden, men at han ikke ville have, at hun gik. I stedet blev hun flere gange slået i ansigtet, fordi den 20-årige ikke troede på, at hun ikke havde været ham utro.

Til sidst forsvandt den 20-årige mand fra lejligheden på Vesterled, og kort tid efter løb den 15-årige pige grædende efter hjælp hos underboen.

Underboen forklarede i retten, at hun var vågnet på grund af den højlydte tumult ovenover. Og det lød ifølge hende meget voldsomt.

- Jeg hørte, at hun sagde stop fire-fem gange, og jeg var tæt på at ringe til politiet. Men så stoppede det, og en person forlod lejligheden, forklarede underboen.

Den 15-årige meldte samme dag sin ekskæreste til politiet, men efter nogle dage begyndte de igen at ses.

Den 13. marts gik det dog galt igen, da de var sammen i mandens lejlighed på Fjordvej.

Han havde - lige siden han blev meldt, forsøgt at få den 15-årige pige til at trække sagen tilbage. Men da hun sagde, at hun ville sige sandheden i retten, blev han sur.

- Jeg blev igen slået, og jeg blev truet med en gaffel, da jeg snakkede i telefon med min mor. Derefter kastede han en gryde efter mig, sagde pigen.

Den 20-årige mand, der tidligere er blevet dømt for vold, nægter sig skyldig i alle tiltaler. Han mener, at den 15-årige pige lyver, og at han er blevet meldt, fordi pigens mor ikke kan lide ham og vil have erstatning.

Han er tiltalt i fem forhold, der dækker vold, vidnetrusler og frihedsberøvelse.

Sagen trak så meget ud, at det var umuligt at blive færdig i løbet af fredag. Der mangler stadig et enkelt vidne og proceduren, og derfor er der sat en hel retssag mere af til sagen.

Det er den 25. april, hvor der også vil falde dom.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om udvisning.