Som patient skal du have hjælp og omsorg

19. juni 2019, 12.36

En kommende socialdemokratisk ledet regering har nu et kæmpe ansvar for at få stoppet årtiers strid om, hvordan sundhedsvæsenet skal indrettes, så der skabes mere sammenhæng for de borgere, der har et forløb, som både involverer hospitalsindlæggelse og pleje i kommunen.

om patient skal du have hjælp og omsorg, når du har brug for det og du skal kunne føle dig tryg. Vores sundhedsvæsen skal tilbyde behandling i verdensklasse. Personalet skal have bedre tid til dig og der skal være praktiserende læger nok i dit lokalområde.

Vores egen læge er en afgørende del af vores sundhedsvæsen. For den praktiserende læge skaber tryghed og kender din sygdomshistorik. Desværre står over 100.000 danskere i dag uden fast familielæge og 200.000 vil miste deres familielæge de næste tre år, hvis vi ikke gør noget. Derfor arbejder vi i Det Konservative Folkeparti for at alle har en praktiserende læge i nærheden.

Vi skal beskytte vores børn bedst muligt mod kræft og alvorlige sygdomme. Desværre begynder 40 børn under 18 år hver dag med at ryge. Cirka hver tredje unge ryger forventes at dø på grund af rygning, hvis de fortsætter med at ryge videre som voksne, ifølge Kræftens Bekæmpelse. Voksne har ret til at bestemme over deres eget liv, men børn og rygning hører ikke sammen.

Ventetiden på hospitaler kan betyde forskellen mellem liv og død. Vi har siden 00’erne reduceret de faretruende lange ventelister på operationer fra 90 til 42 dage. Det går den rigtige vej i Danmark, men vi er ikke i mål. Der er stadig store geografiske forskelle på, hvor lang ventetid du har til din behandling. Flere kvinder ville have fået behandling til tiden, hvis alle var lige så gode til at behandle brystkræft som i nogle områder i Danmark. I Det Konservative Folkeparti arbejder vi fortsat videre for kortere ventelister i hele landet.

Hvis der skal være tid til en god og omsorgsfuld behandling, kræver det, at der er ordentlige vilkår for vores sundheds- og plejepersonale. Eksempelvis må unødvendige dokumentationskrav og it-problemer aldrig stå i vejen for, at personalet kan levere omsorg. Vi ønsker at skabe gode arbejdsvilkår for sundheds- og plejepersonalet, så de kan levere den bedste pleje.

Nærhed og tryghed i sundhedsvæsenet er en afgørende mærkesag for Det Konservative Folkeparti.

Med venlig hilsen

Karl Højhus Jeppesen,

formand Konservative

Herning Kommune,

Elme Allé 3C,

6933 Kibæk