Stand up med Stokholm - med corona-restriktioner

Udgivet:21. august 2020, 10.10

Læsetid:2 minutter

Nikolaj Stokholm tog to sale på én aften med storm, da han den ene gang efter den anden kaldte på latteren. Foto: Birgitte Boll

Torsdag aften gik turen til Nikolaj Stokholm, da stand-up’eren gav sit show i Kulturcenter Limfjord (KCL) i Skive.

Det blev det første store kulturarrangement efter nedlukningen som følge af covid-19, og oprindelig var Nikolaj Stokholm hyret til at underholde to udsolgte sale i Skive Theater.

Men de pladskrav, som Folketinget har vedtaget, kunne ikke opfyldes i teatersalen, og det var årsagen til, at arrangementet blev flyttet til KCL.

- Vi havde 400 gæster kl. 19 og 350 kl. 21.30, så der var en del forholdsregler, som vi var nødt til at tage for at sikre at vi overholder loven og sikrer alle en god og smidig afvikling.

Det fortæller direktør for KCL, Knud Bjerre.

KCL havde på forhånd sendt mails til gæsterne, så de kunne sætte sig ind i forholdsreglerne, og dem udviste gæsterne stor vilje til at følge.

Gæsterne på de første otte rækker skulle gå ind via af hovedindgangen ved Cinema3 - og de havde et kvarter til at komme på plads.

Dem, der havde billet til række nummer ni, skulle vente udenfor til de blev hentet - og så skulle de ind ad samme indgang.

Gæster med billet på række 10 til og med 21 skulle gå ind via Indgang B på Skyttevej fra en halv time før - og de havde også et kvarter til at finde deres pladser.

Til sidst kom de gæster, der havde billet på balkonen i Skive Theater, og de skulle også ind via den gamle hovedindgang.

Det blev understreget, at dannelse af kø skulle undgås - og vigtigheden af afstand blev betonet.

- Vi håbede, at gæsterne havde »Ja-hatten« på, og det havde de. Det er også sjovere at afvikle et kulturarrangement med restriktioner end helt at aflyse, slår Knud Bjerre fast.

Folkebladet var i aftenens løb i kontakt med flere gæster, som havde lutter rosende ord til arrangementet.

- Der var folk overalt, der var klar til at hjælpe, og Nikolaj Stokholm var helt fantastisk. Det eneste »problem« var, at hans optræden ikke varede længere, for det var helt i top, lød det fra et par unge mænd, der havde billetter til den første forestilling.

Der var god afstand mellem publikum i koncertsalen, hvor KCLs ansatte havde sikret sig, at alle restriktioner blev overholdt. Foto: Birgitte Boll