Fremtidens Skive

Udgivet:27. marts 2023, 15.01

Læsetid:2 minutter

Gorm Wæhrens skriver om skolestrukturens fremtid i Skive Kommune. Her er vi til store badedag med elever fra Glyngøre Skole. Arkivfoto

Gorm Wæhrens. næstformand Skiveegnens radikale, Liljevej 3, 7800 Skive.

2 måneder siden

UDDANNELSE Hvordan skal børneuniverset se ud nu, og om 10 år i Skive Kommune?

I Thisted Kommune nedlægges der skoler, mange.

På en række møder er ansatte og medlemmer af skolebestyrelserne på folkeskolerne i Thy, som de første, her til aften blevet præsenteret for planerne for, hvordan fremtidens skolestruktur i Thy skal se ud. Der er tale om markante ændringer. Sådan skriver Thisted Kommune 9/3. Planen er at Øster Skole i Thisted i fremtiden udelukkende være overbygningsskole for de ældste elever.

Det konkrete oplæg i Thisted Kommune:

I planen lægges der op til, at de tre mindste af kommunens skoler i Koldby, Vestervig og Bedsted lukker. Eleverne fra Koldby skal til Snedsted, og eleverne fra Vestervig og Bedsted skal til Hurup. Også de to afdelinger af Hannæs-Østerild Skole, der ligger i Vesløs og Østerild ønskes lukket. Eleverne fra Østerild skal til Frøstrup-afdelingen af Hannæs-Østerild Skole, mens eleverne Vesløs fremover skal gå i skole på Østre Skole i Thisted.

Derudover ønsker man at lukke overbygningsafdelingen på Hanstholm Skole. Eleverne herfra skal – som eleverne fra Vesløs – også gå i skole på Østre Skole i Thisted.

Planen lægger nemlig op til at Østre Skole fremover alene skal være overbygningsskole. Det betyder at skolens nuværende 0.-6. årgang skal gå på Tingstrup Skole, mens Tingstrup Skoles overbygning flyttes til Østre Skole. Det betyder, at 0.-6. klasse fra Østre og Tingstrup skole samles på Tingstrup Skole.

Den konkrete plan i Morsø Kommune var der for år tilbage sammenlægninger så MC Holm Skolen blev grundskolen i byen og Dueholmskolen overbygningsskolen for flere skoler. Ja også for Glyngøre Skole, hvor eleverne valgte Dueholmsskolen fremfor Roslev.

Hvad så Skive?

Hvilke planer har I i kommunalbestyrelsen i Skive?

Er de hemmelige indtil bomben detonerer?

Hvilke tanker gør vi om de snart overflødige skolebygninger i Skive by?

De må kunne bruges til noget!

Ungdomsskolen i nye bygninger! Ældreboliger og kulturhus i midtbyen.

Krabbeshus på Rosenbakken eller hvor den er! Har I talt med udlejeren om mulighederne for at udvide her?

Hvad med FGU? Eller skolen på Arvikavej CKU – er den på vej i nye bygninger på Seminariet? Eller vil I have nye uddannelser ind her så vi sparker udviklingen i gang her igen?

Jeg har i tidligere læserbrev fortalt hvad de gjorde med succes i Skagen – tre skoler blev til én.

Indlæser debat