Mikael nedlagde klovn med bildør

Udgivet:26. oktober 2016, 07.42

Læsetid:2 minutter

Peter Andersen
| pean@skivefolkeblad.dk

En klovn, der var taget ud for at skræmme bilisterne, endte med selv at tage flugten ud over markerne i Salling.

Det skete efter, at klovnen havde været i karambolage med døren i Mikael Daasbjergs Suzuki på Breumvej.

Det oplyser den 29-årige sallingbo, der traf på klovnen omkring klokken 21 søndag aften mellem Breum og Jebjerg.

»Jeg kunne se, at det glimtede i vejkanten, og troede, at det var et dådyr i vejkanten. Men da jeg kom tættere på, kunne jeg se, at det var klovnens tøj, der glimtede,« fortæller Mikael Daasbjerg, der blev lidt overrasket.

For selv om skræmmende klovne for tiden vælter frem af buskadser over alt i Danmark, så havde Mikael Daasbjerg dog ikke forventet at træffe ind i en mand med rød næse, rødt hår og glimmertøj en mørk aften ved Jebjerg.

Klovnen løber ud foran bilen og kommer over på den anden side af bilen. Han virker truende, selv om han ikke har plastickniv eller bat i stil med andre af de skræmmeklovne, der for tiden huserer.

»Han står og vifter med hænderne og vil helt klart skræmme mig,« siger Mikael Daasbjerg, der bremser ned og åbner døren, da bilen næsten holder stille.

»Jeg vil jo ud og have fat i ham. Der er mange skolebørn, der cykler på den strækning, og jeg har selv børn. Hvad bilder han sig egentlig ind at rende og skræmme folk?« forklarer Mikael Daasbjerg.

Klovnen bliver ramt af bildøren og vælter omkuld.

»Han råber »av for helvede!« og stikker af. Jeg har aldrig set en klovn løbe så hurtigt. Han hoppede over grøften og satte ud over marken,« fortæller Mikael Daasbjerg, der på baggrund af stemmen vurderer, at der var tale om en yngre mand.

»Det lød ikke til, at der skete den store skade,« siger Mikael Daasbjerg.

Han kan også se på bildøren, at sammenstødet ikke har været alvorligt

»Bilen var næsten gået i stå, inden jeg ramte ham. Men bilen var da lidt renere på den side,« siger han.

Han oplyser, at han kontaktede politiet, som ifølge ham ville overveje at sende en patrulje ud i området.

»Men der var ikke nogen patruljer på stedet, og de mente, at det lød, som om der ikke var sket nogen skade, og at klovnen var over alle bjerge,« siger Mikael Daasbjerg, der har fortalt om episoden på Facebook.

Politiet har ikke noteret hændelsen i døgnrapporten, oplyser Lokalpolitiet i Skive.

Politiet anbefaler generelt, at man tager bestik af situationen, inden man reagerer.

»Hvis man føler sig truet af vedkommende, eller hvis klovnen har et våben, skal man selvfølgelig ringe til politiet med det samme,« lyder meldingen fra kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi, Janni Lundsager, ifølge Randers Amtsavis.

»Hvis man ikke føler sig hverken generet eller truet, så anbefaler vi faktisk, at man ignorerer dem og måske går den anden vej. Det, de ønsker, er jo netop at få opmærksomhed,« pointerer Janni Lundager, der understreger, at selvtægt er ulovligt.