Nu bliver Tue filmhelt: Nordisk Film køber rettighederne til Thomas Korsgaard-bøger

Nordisk Film har købt rettighederne til Thomas Korsgaards bøger

4. januar 2022, 12.12

Thomas Korsgaards bøger er solgt i rigtig mange eksemplarer her på egnen. Her er han fotograferet under et besøg i Skive Boglade. Arkivfoto

FILM Forfatteren Thomas Korsgaards trilogi om en ung mands svære rejse i livet skal filmatiseres. Nordisk Film har erhvervet rettighederne til bøgerne. Det oplyser Thomas Korsgaards forlag, Lindhard og Ringhof i en pressemeddelelse.

26-årige Thomas Korsgaard skriver blandt andet om Tues opvækst i Ørum og ungdomsliv på Skiveegnen i bøgerne, hvor der skeles ganske meget til hans eget liv.

- Vi har netop sikret os option på filmatiseringsrettighederne til Korsgaards bøger, fordi vi synes, de er fantastiske: Rå, realistiske og rørende, siger Julie Lærke Løvgren, book rights og acquisition manager hos Nordisk Film i pressemeddelelsen.

Læs også
Kendt forfatter signerede bøger: Lang kø for at få en autograf

De tre romaner om Tue er udgivet mellem 2017 og 2021 .»Hvis der skulle komme et menneske forbi« fra 2017, »En dag vil vi grine af det« fra 2018 og »Man skulle nok have været der« fra 2020 er netop blevet lanceret i ét samlet bind, samtidig med at det blev offentliggjort, at Thomas Korsgaard er nomineret til Martha-prisen, der uddeles af boghandlerkæden Bog & Idé samt DR Romanprisen for trilogien.

- Det hele er meget overvældende og spændende. Jeg er lykkelig for, at bøgerne siger så mange begejstrede læsere noget, og så er jeg dybt beæret over at være nomineret til de to priser. Det der med filmene kan jeg slet ikke rumme, så fantastisk er det, siger Thomas Korsgaard, i pressemeddelelsen.

Læs også
22-årig succesforfatter med lokale rødder klar med opfølger til rost roman

Forlaget minder om, at trilogien om Tue har fået særdeles gode anmeldelser - og ikke kun i Skive Folkeblad.

»Et af den yngre danske litteraturs allermest veloplagte, vitale talenter«, skrev Information.

»De tre romaner vil være uomgængelige, når litteraturhistorien om den danske autofiktions storstrøm skal skrives«, stod der i Weekendavisen, mens Berlingske skrev: »Denne anmelder overgav sig og græd til sidst«.

Læs også
Ørum-borgere om ny roman: - Vi kan ikke genkende det

Indlæser debat