Midler til at styrke akutberedskabet

Udgivet:08. december 2022, 11.09

Læsetid:1 minut

Else Søjmark skriver om akutberedskabet. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af Else Søjmark. regionsrådet Region Midtjylland, udvalgsformand »Nære Sundhedstilbud«

1 år siden

SUNDHED Vi har et stigende antal borgere, der ringer 1-1-2 og vi har mangel på personale i Præhospitalet. Det gælder hele landet.

Præhospitalet tager sig af alvorligt syge og tilskadekomne patienter, fra der er ringet 1-1-2 og til patienten er færdigbehandlet på stedet eller modtaget på et hospital. Akutberedskabets køretøjer er ambulancer, lægebiler, sygetransporter mm.

Regeringen indgik i maj 2022 en bred politisk aftale om en sundhedsreform. I aftalen er der afsat midler i 2022- 2026 til en styrket akutindsats, hvor regionerne kan søge en pulje om midler til at styrke akutberedskabet.

Akutpuljens kriterier lyder blandt andet

- Hurtigt frem ved akut behov uanset hvor i landet men bor

- Hurtig og sammenhængende behandling af høj kvalitet i hele landet - uanset hvor i regionen man bor

Altså fokus på tryghed og geografisk lighed i sundhed.

Region Midtjyllands ansøgning nævner blandt andet bedre udnyttelse af et antal ambulancer, to ekstra akutbiler i regionen (personbil med ambulance udstyr betjent af en paramediciner), video muligheder i behandlingsøjemed og flere sygetransport biler, som kan aflaste ambulancerne, så de kan få mere tid til de akutte kørsler.

De ansøgte midler vil være et godt bidrag til at styrke indsatsen og dermed borgernes tryghed. Jeg håber derfor meget, at ansøgningen imødekommes.

Indlæser debat