Det kunne være gået rivende galt

Det kan være klogt at tjekke visse ting før sengetid

Udgivet:25. september 2022, 09.32

Læsetid:2 minutter

Passende plader i loftet og en snarrådig landmand var natten til søndag en god kombination på Grundvadvej. Arkivfoto

Joan Thora E. Laurberg
Journalist| joan@skivefolkeblad.dk

UDRYKNING De var hurtige til at komme af sted, de 12 brandfolk, da alarmen lød lidt efter klokken et i nat.

Fra stationen i Balling og Skive rykkede de ud til det, der var alarmeret som en gårdbrand på Grundvadvej ved Rødding.

Det var også brand på en gård. Men heldigvis havde landmanden opdaget ilden i tide, og han handlede hurtigt. Med en vandslange holdt han ilden i ave, indtil brandvæsnet nåede frem.

- Det gik heldigvis ikke så galt. Der var gået ild i et fyrrum, og inde i rummet stod der et stokerfyr. Det var loftet, ilden havde fat i. Men fordi landmanden selv havde opdaget det og holdt ilden i skak med en vandslange, indtil vi nåede frem, slap vi med en nem opgave. Vi fik brækket 20 kvadratmeter loft ned, og så kunne vi slukke efter. Vi var hjemme på brandstationen igen omkring klokken tre, siger indsatsleder Jan Nygaard Christensen.

Han glæder sig over, at der ingen dyr var i bygningen og føler sig overbevist om, at landmanden allerede dagen efter ser ud til at kunne få sit stokerfyr i gang.

Om årsagen til branden kan Jan Nygaard Christensen kun gisne:

- Branden var muligvis opstået i nogle el-installationer i forbindelse med stokerfyret, måske var noget kortsluttet. Det er det, vi formoder.

Der var blandt andet gået ild i noget isolering bag på loftet, hvor der var ild og gløder, da brandvæsnet nåede frem.

- Loftet var beklædt med troldtekt-plader, og de har hæmmet ilden i at udvikle sig. Så vi kunne bare slukke efter med vand, siger Jan Nygaard Christensen.

Han tilføjer:

- Det var en kyllingproducent, som havde sat stokerfyret i gang for at varme stalden op, fordi han om kort tid skal modtage nye kyllinger. Heldigvis ville han lige gå ud at kigge i bygningen, før han gik i seng for at se, om alt var, som det skulle være. Og da opdager han, at det brænder.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Salling

Se flere

Mest læste på Skive Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere