Bådtyv vendte tilbage til marina i stjålet bil: Ville stjæle en ny båd

Udgivet:18. juni 2021, 09.53

Læsetid:2 minutter

Mand var faldet i søvn, efter han både havde stjålet en bil og en båd. Foto: Steen Don

POLITI En 40-årig mand fra Holstebro ville bare have fat i en båd torsdag. Om formiddagen udløste han en større politiaktion på Handbjerg Marina, da han stjal en båd og blev anholdt af politiets aktionsstyke.

Det fik ham imidlertig ikke til at opgive sit forehavende. Torsdag aften vendte han nemlig tilbage til marinaen for at stjæle en båd

Forinden havde han stjålet en bil for at komme derud, og klokken 22.48 ringede en person igen til politiet med besked om, at manden var troppet op på marinaen igen og sagt, at han ville stjæle en anden båd.

Læs også
<span>Drone, helikopter og både:</span> Politiets aktionsstyrke sat ind, da 40-årig bådtyv blev anholdt <span>Drone, helikopter og både:</span> Politiets aktionsstyrke sat ind, da 40-årig bådtyv blev anholdt
Læs også:
Drone, helikopter og både: Politiets aktionsstyrke sat ind, da 40-årig bådtyv blev anholdt

Politiet kom derud, og de fik manden stoppet. Han blev anholdt igen, og det viste sig, at manden var i besiddelse af to elløbehjul, som han ikke kunne gøre rede for.

Han skal nu afhøres igen, inden han kan blive løsladt. Politiet regner med, at han vil få endnu en sigtelse for brugstyveri af bil og kørsel uden førerret. Han vil formodentlig også blive sigtet for tyveri af elløbehjulene.

Det blev så enden på en - for den 40-årige - begivenhedsrig dag, der startede dagen med at stjæle en bil på Altonavej i Snødder ved Handbjerg. I den stjålne bil kørte han ned til Handbjerg Marina, hvor han skaffede sig adgang til saunaen.

Her lagde manden alle sine ting og gik ud af saunaen. Døren låste efter ham, og han kunne ikke komme ind igen. Om det var det, der triggede ham, vides ikke, men efterfølgende gik han ned og stjal en motorbåd og sejlede ud i Limfjorden.

Han nåede et par hundrede meter ud, før han kom til at sænke ankeret. Han kunne ikke komme videre, og tilsyneladende lagde manden sig til at sove.

Læs også
<span>Politiet ombord på stjålet båd:</span> Sovende bådtyv anholdt <span>Politiet ombord på stjålet båd:</span> Sovende bådtyv anholdt
Læs også:
Politiet ombord på stjålet båd: Sovende bådtyv anholdt

Imens prøvede politiet på land at finde ud af, hvordan de skulle komme ud til båden, der nu lå stille. De spærrrede blandt andet marinaen af for at få ro til at arbejde. Til sidst endte politiet med at tilkalde aktionsstykren. Der blev af sikkerhedsmæssige årsager, fordi man ikke kendte mandens motiv for at stjæle båden, også tilkaldt en ambulance og forsvarets helikopter.

Efter båden havde ligget stille i et par timer sejlede politiet sammen med aktionsstyrken, der er politiets specialstyrke med ekspertise i blandt andet aktioner til søs, ud til båden.

Her fandt de den 40-årige, som de anholdte uden dramatik.

Den 40-årige blev anholdt klokken 9.55 og taget med på politistationen. Han blev sigtet for brugstyveri af bil og båd, kørsel uden førerret, sejlads uden speedbådsbevis, sejlads under påvirkning af spiritus og narko. Til sidst blev han sigtet for husfredskrænkelse ved at skaffe sig adgang til saunaen.

Han blev løsladt igen klokken 17.05. Og så gik turen ellers tilbage til marinaen.

Senere på aftenen forsøgte manden at gentage sit stunt. Foto: Steen Don