500 deltagere i Kulturcenter Skive: Et hjerte for socialt arbejde

Viborg Stifts konference under titlen »Fælles om« samlede 500 mennesker med hjerte for socialt arbejde

Udgivet:28. marts 2023, 09.50

Læsetid:2 minutter

Der var mere end fuldt hus i forhold til forventningerne. 500 mødte op, da Viborg Stift satte fokus på socialt arbejde. Foto: Viborg Stift

2 måneder siden

KIRKE - Jeg føler mig fyldt op på en god måde. Vi fik et kærligt spark, og jeg er blevet opmærksom på, hvordan vi skal gøre endnu mere for at være åbne overfor hinanden på tværs - eksempelvis, når organisationer henvender sig til os som kirke.

Sådan lød konklusionen fra Lisa Bjærre Olsen, der som kirke- og kulturmedarbejder i Kjellerup Kirke var en af deltagerne til årets store Fælles Om-konference, som Viborg Stift holdt i fredags i Kulturcenter Skive.

Arrangørerne havde håbet at samle omkring 300 deltagere til konference-dagen, men interessen viste sig at være langt større. I alt deltog omkring 500 repræsentanter fra kirker, kommuner og organisationer fra hele stiftets dækningsområde. Det oplyser stiftet i en pressemeddelelse.

- Vi er enormt taknemlige over den store opbakning, der viser, at der er et ønske om samarbejde og et behov for en sådan konference. Men konferencen skal ikke måles på, at det var en vellykket dag – den skal måles på det, der sker herefter, når vi forhåbentlig får skabt samarbejder på tværs, siger Steen Andreassen, der som stiftspræst for diakoni var hovedarrangør af konferencen.

Han får støtte fra Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard (V), der også fremhæver værdien af et samarbejde på tværs.

- Vi kan nogle ting som kommune, men vores civilsamfund og kirkelige organisationer kan en masse andet. Når vi mødes om sådan en dag og udveksler erfaringer, så er jeg sikker på, at det bringer os videre i et samarbejde, som der er hårdt brug for, siger borgmesteren, der stod for velkomsten til konferencen sammen med Viborg Stifts biskop, Henrik Stubkjær.

Viborg Stift har netop søgt fondsmidler til at igangsætte en større strategisk indsats, så der fremover kan laves menighedsplejer på provsti-plan, der skal fungere som samlende organer for kirkens sociale arbejde, så organisationer og kommuner ved, hvem de skal kontakte, hvis de har ideer til et samarbejde indenfor det sociale område.

-Vores håb er, at ideen om menighedsplejer på provsti-plan bliver til virkelighed inden længe, så vi kan få gang i større samarbejder på tværs. Og så håber jeg selvfølgelig, at deltagerne på konferencen er gået begejstret hjem og knytter nogle kontakter lokalt, når de får ideer til nye projekter. Nu skal vi i arbejdstøjet, siger stiftspræst Steen Andreassen.

TJ

Indlæser debat