Mange har store problemer: Forsamlingshuse får ikke nogen hjælpepakke

Udgivet:02. juni 2020, 05.52

Læsetid:1 minut

Arkivfoto : Steen Don

Alle landets forsamlingshuse har tabt omsætning under krisen, men forsamlingshusene er ikke omfattet af regeringens hjælpepakker til kulturlivet.

- Forsamlingshusene er kulturhusene i de små samfund, og mange har det rigtig svært lige nu. Derfor mener jeg, at kulturminister Joy Mogensen burde se at komme på banen, siger Ole Pallesen, der er formand for Thise Kultur- og forsamlingshus.

Han så gerne, at hun kom med noget andet og mere end sin udtalte forståelse.

Forsamlingshusene kan dog søge om hjælp i puljen til mindre selvstændige, men det er kun et fåtal, som kan komme i betragtning.

- Vi er 1200 forsamlingshuse, og højst 10 af os kan få hjælp via én af Kulturministeriets hjælpepakker. Resten falder helt udenfor, og det vil ikke være rimeligt at bede kommunen om hjælp, fastslår Ole Pallesen.

Han tilføjer, at Skive Kommune årligt hjælper med driften af forsamlingshusene via en særlig pulje.

Når så få forsamlingshuse kan få andel i de statslige hjælpepakker, skyldes det, at man skal have høje månedlige udgifter.

Det oplever Ole Pallesen som »helt skævt«

- For at søge hjælp skal man som virksomhed have mere end 25.000 kroner i faste månedlige udgifter, og det har altså kun en halv snes ud af de 1200 danske forsamlingshuse, siger Ole Pallesen.