Søndagsåbent gav travlhed: Kunderne myldrede ind

7. marts 2021, 13.58

Med søndagsåbent har kunderne endnu bedre mulighed for at få byttet julegaverne samtidig med at der holdes afstand. Det tog en del kunder imod hos Tøjeksperten & Sportigan. Foto: Lindy Jørgensen

Jens Tang har knap nok nået at åbne døren, før de første kunder myldrer ind. Normalt er der lukket om søndagen, men denne søndag har Din Tøjmand & Sportigan slået dørene op i lighed med en række andre butikker i Vinderup. Og det var tydeligvis noget, kunderne kunne lide, kunne Jens Tang konstatere.

I det hele taget har der været travlhed i butikken, siden det igen blev muligt at få kunder ind.

Jens Tang valgte at koble sig på Bolighusets søndagsåbent. Bolighuset har åbent den første søndag i hver måned.

- Det gjorde vi, fordi vi gerne vil strække åbningstiden, så kunderne får bedre mulighed for at komme herind. Der er jo begrænsning på hvor mange kunder, der må være. På den her måde har kunderne bedre mulighed for at få byttet deres julegaver eller købe nyt, siger Jens Tang og tilføjer, at han i løbet af ugen også havde udvidet åbningstiden, så butikken først lukkede klokken 18.

En andet sted med søndagsåbent er hos NK Cykler. Her kunne indehaver Niels Knudsen godt en time efter søndagens åbning konstatere, at han havde solgt fire cykler. Og det var ganske bestemt godkendt, oplyser han.

I det hele taget oplever han øget efterspørgsel på cykler i denne tid, hvor motionscentre og indendørs idræt er lukket ned. Det skaber udfordringer i forhold til at få nye cykler og reservedele hjem fra Østen. Situationen er nemlig den samme på hele jorden. Samtidig har mange indbyggere i verdens storbyer droppet den offentlige transport under pandemien, og er i stedet hoppet på cyklen. Dermed er efterspørgslen på cykler og reservedele eksploderet, og fabrikkerne har svært ved at følge med.