To personer er dræbt i ny russisk missilregn over Ukraine

Missilangreb har dræbt to og såret tre i Ukraine. Der har lydt luftalarmer i landet i løbet af hele dagen.

Udgivet:05. december 2022, 18.06

Læsetid:2 minutter

Folk har søgt ly i Kyivs metro for både missiler og kulde.

/ Ritzau /

2 måneder siden

KYIV En bølge af russiske missiler har mandag ramt flere ukrainske byer og dræbt mindst to personer, ødelagt bygninger og forårsaget strømnedbrud.

Det oplyser ukrainske embedsmænd ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kyrylo Tymosjenko, der er vicestabschef ved det ukrainske præsidentkontor, siger, at missiler har ramt flere bygninger i Zaporizjzja i det sydøstlige Ukraine. Her er adskillige huse ødelagt, og to personer er dræbt.

Derudover er tre kommet til skade - herunder et lille barn, oplyser han.

Mandagens missilangreb er de seneste i en række af russiske angreb mod Ukraine og vigtig ukrainsk infrastruktur.

Angrebene har blandt andet ført til, at store dele af Ukraine er uden strøm.

Der har i løbet af dagen lydt luftalarmer på tværs af Ukraine.

- Lad være med at ignorere alarmerne, siger Andrij Jermak, der er stabschef for den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Journalister fra nyhedsbureauet AFP fortæller, at de har oplevet forstyrrelser i strømforsyningen i Ukraines hovedstad, Kyiv, i løbet af mandag.

Oleksij Kuleba, der er guvernør i Kyiv-regionen, fortæller, at luftforsvarssystemer mandag har været i gang med at beskytte mod russiske angreb. Han opfordrer desuden folk til at holde sig indenfor.

Ifølge det ukrainske luftvåben er ukrainske luftforsvarssystemer mandag lykkedes med at skyde over 60 af mere end 70 russiske missiler ned.

Angrebene mod den ukrainske infrastruktur betyder, at millioner af ukrainere har en vinter i vente uden hverken strøm eller varme.

Reuters skriver mandag, at mange mennesker har samlet sig i Kyivs metro for at søge ly for både missilangreb og den bidende kulde.

Mænd, kvinder og børn opholder sig i metroen iført store jakker og huer, mens temperaturen uden for er cirka fem minusgrader.

Rusland invaderede Ukraine for over ni måneder siden - 24. februar. Krigen er den største væbnede konflikt i Europa siden Anden Verdenskrig.

/ritzau/Reuters