112

Politirapporten: Mand tog kvælertag på Skive-dørmand og påkørt schæfer forsvundet

Volden skete på en restauration i Viborg

Udgivet:21. november 2022, 13.43

Læsetid:3 minutter

Politi. Politistation. Politibil. Peberspray. Udrykning. Alarm. 112. Foto: Martin Ballund

Pauli Vendelbo
Journalist| pv@skivefolkeblad.dk

1 år siden

36-årig viborgenser amok: Slog og tog kvælertag på Skive-dørmand

En 28-årig dørmand fra Skive blev udsat for vold, da han natten til søndag var på arbejde på en restauration i Viborg.

- Han fik tildelt et knytnæveslag i ansigtet, og der blev også taget kvælertag på ham, siger politikommissær Peter Søndergaard fra lokalpolitiet i Viborg.

Gerningsmanden var en 36-årig mand fra Viborg, og han gik også amok på en anden ansat fra restaurationen.

- Uden foran blev den anden ansatte tildelt en albue i ansigtet, og da vi kom frem, lagde den 36-årige voldsmand og to af hans venner hindringer i vejen for vores arbejde. Hans venner er henholdsvis 36 år og 33 år, og de er nu også sigtet, siger Peter Søndergaard.

Haltede ud i mørket: Schæferhund blev påkørt af bilist

En schæferhund var søndag aften ved 18.30-tiden på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, da den kom løbende ud på Landevejen på Bustrup Mark i Spøttrup.

- En 52-årig kvinde fra Spøttrup, der kom kørende i sin bil, kunne ikke nå at undvige hunden, så den blev påkørt, fortæller politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Hunden haltede derfra med en lang snor efter sig, og den forsvandt i mørket, selv om den 52-årige kvinde forsøgte at finde den.

- Så hvis nogen mangler en schæferhund, er der altså en risiko for, at den er blevet påkørt og er skadet, siger Niels Bach.

Uenigheder i nattelivet: 18-årig fik knytnæveslag på næsen

Da lørdag kun var en halv time gammel, opstod der en diskussion på toilettet på et diskotek på Nordbanevej.

- Diskussionen foregik mellem en person og to andre, og senere blev uenighederne genoptaget ude foran diskoteket. På det her tidspunkt havde den ene mand så fået hjælp af et par venner, og den ene af de venner endte med at slå en 18-årig mand fra Holbæk på næsen med et knytnæveslag, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Manden er endnu ikke sigtet for vold, men Niels Bach fortæller, at politiet er i besiddelse af voldsmandens generalier.

- Vi kommer til at rette henvendelse til ham, lyder det.

Sidespejle sparket af biler på villavej

Natten mellem fredag og lørdag har ukendte gerningsmænd begået hærværk mod flere biler, der holdt parkeret på Kielgastvej i Skive.

- Vi har kendskab til to biler, der har fået slået eller sparket sidespejle af, men det kan sagtens være, at der er flere biler, der har fået samme tur, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

I de to sager var det en Toyota Aygo og en Fiat 500, det gik udover.

Bilist kørte af sted med tankpistolen

Det er altid en god idé at huske at tage tankpistolen ud af bilen, når man kører igen efter endt tankning.

Det vil en mand fra Skive formentlig huske et godt stykke tid fremover, efter han fredag eftermiddag glemte at fjerne pistolen igen, da han havde tanket hos Circle K på Viborgvej i Skive.

- Han kørte simpelthen med tankpistolen, men vi lader det være en sag mellem bilisten og tankstationen, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Knallert kunne køre for hurtigt

Lørdag ved middagstid blev en 15-årig mand fra Skive standset på sin knallert i Søndergade i Skive.

- Det viste sig, at han konstruktivt havde ændret på knallerten, for en efterfølgende test på rullefeltet viste, at knallerten, der højest måtte køre 30 kilometer i timen, kunne køre minimum 56 kilometer i timen. Og det er han selvfølgelig sigtet for, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Knallerten er blevet udleveret til den 15-årige igen.