Salling Avis og Spøttrup Ugeavis solgt: Skive Folkeblad driver lokale ugeaviser videre

Lokale ugeaviser fortsætter. Fra 1. oktober skal Mediehuset Skive Folkeblad udgive dem

Udgivet:01. juni 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

Skive Folkeblad overtager driften af Salling Avis

4 måneder siden

MEDIER Siden 1949 har Salling Avis været en del af det lokale mediebillede – og den fortsætter.

Fra 1. oktober bliver det Mediehuset Skive Folkeblad, der skal drive ugeaviserne Salling Avis og Spøttrup Ugeavis videre.

Det sker efter, at Mediehusene Midtjylland - som Skive Folkeblad A/S er en del af - har købt udgiverrettighederne til Salling Avis og Spøttrup Ugeavis.

Skive Folkeblad har siden 2020 været en del af Mediehusene Midtjylland, som også omfatter Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis i Silkeborg, og sammen med medarbejdere på Salling Avis vil Skive Folkeblad fortsætte ugeavisen, der udkommer i Salling og på Fur - og den sidste uge i hver måned har et ekstra stort oplag med yderligere udgivelse i Skive og Nykøbing Mors.

I det udvidede dækningsområde har Salling Ugeavis et oplag på 27.000 eksemplarer.

Spøttrup Ugeavis der i dag er et ugentligt tillæg i Salling Avis, fortsætter også.

Siden 1949

Salling Avis udkom første gang 18. marts 1949 - dengang med navnet Annoncebladet for Salling & Fur - og blot på fire sider. Men senere kom der anderledes fremdrift, og ugeavisen viste sig levedygtig i et konkurrencepræget marked.

Om købet af Salling Avis siger markedsdirektør Jens Bundgaard Poulsen fra Mediehuset Skive Folkeblad:´- Mediehuset Skive Folkeblad ser positive muligheder i udgivelsen af Salling Avis/Spøttrup Ugeavis. Både redaktionelt og annoncemæssigt er det vigtigt, at Skiveegnen har attraktive medier for annoncører og læsere, og det gælder både på print og digitalt. Skive Folkeblad har stor erfaring med både dagblad, ugeaviser og digitale udgivelser, og vi er glade for at Salling Avis og Spøttrup Ugeavis nu bliver en ny del af mediehusets udgivelser.

Jens Bundgaard Poulsen tilføjer, at der er dele af Danmark, der er endt med et meget begrænset eller intet lokalt medieudbud, og det er vigtigt for Skiveegnen, at der samlet er en stærk lokal dækning.

Nuværende ejer og ansvarshavende redaktør på Salling Avis, Thorkil Christensen, siger om salget af Salling Avis/Spøttrup Ugeavis:

- Efter 20 år med udgivelse af Salling Avis, og lidt færre med Spøttrup Ugeavis, er det rart at kunne overlade udgivelserne til Skive Folkeblad og Mediehusene Midtjylland. I dag er det desværre ikke en selvfølge, at alle dele af landet har egen ugeavis med annoncer og lokale nyheder. I de senere år er der gjort et stort indhug i antallet. Salling Avis og Spøttrup Ugeavis har klaret skærene, og med salget til Skive Folkeblad sikrer vi fortsat udgivelse af de aviser som vi gennem årene har lagt mange kræfter i, og som vi fra læserundersøgelser ved, at mange i Salling, på Mors og i Skive ser frem til at modtage.

Læs også
Din hverdag, din egn - din avis