Hvad vil EU med EU’s militære gruppe?

Udgivet:23. maj 2022, 11.39

Læsetid:1 minut

Foto: Adobe Stock Photo

Af Ole Pedersen. Kirke Alle 46 7800 Skive

AFSTEMNING Den seneste tid har vi jo fået to vidt forskellige udmeldinger fra EU-toppen om dennes tanker om at bevare frivilligheden til at deltage i aktioner.

Først meldte EU-toppen og Frankrigs præsident ud til stor irritation for de danske ja-partier, at denne frivillighed burde fjernes så medlemmerne af den militære gruppe var forpligtet til at deltage i vedtagne aktioner, uanset hvor det må være henne.

Et par dage senere blev det pludseligt overraskende meddelt, at det var en »misforståelse«. Frivilligheden skal ikke fjernes. Undskyld mig, men det er selvfølgelig ikke nogen »misforståelse«. Det er med stor sandsynlighed »blot« en for tidlig udmelding om EU-toppens ønsker.

Og at man så meget hurtigt finder ud af, at det var en »misforståelse«, skyldes det givetvis en harmdirrende henvendelse fra Mette Frederiksen eller hendes departementschef Barske Bertelsen om, at denne udmelding kunne blive skyld i et dansk nej.

I kan være forvisset om, at når den danske afstemning er overstået, vil EU-toppen igen melde ud, at man ønsker frivilligheden afviklet. Det kan vist ikke komme bag på nogen som helst, at EU-toppen til enhver tid ønsker endnu mere EU, uanset hvad de enkelte landes befolkninger mener.

På denne baggrund vil jeg indtrængende anbefale tvivlerne om at stemme nej den 1. juni.

Ganske vist siger Mette Frederiksen, at hun i givet fald vil stemme nej til denne ændring, men kan hun i det hele taget det?

Højesteret mener det ikke, og hvor længe er Mette Frederiksen statsminister? Måske højst 1 år endnu.

Bliver det et ja den 1. juni, aner vi jo ikke, hvor dyrt det i givet fald kan blive at være medlem af denne militære gruppe.

Vi - eller politikerne - aner heller ikke, hvilke aktioner vi i givet fald eller måske kan tvinges til at deltage i.

Så derfor, for alle tilfældes skyld, stem nej den 1. juni!

Indlæser debat