Leder: Er Obama i Skive ikke 16 kr. værd...??

Udgivet:07. maj 2022, 06.00

Læsetid:3 minutter

11 måneder siden

Nyheden om Barack Obamas besøg i Skive 12 juni sprang i Skive Folkeblad torsdag, og mange har oplevet, hvordan den lynhurtigt spredte sig blandt venner og familie langt fra Skive. Der var en åbenlys opmærksomhedsværdi!

Det ER flot og godt, at den tidligere USApræsident kommer til KulturCenter Skive, og i en samtale giver bud om ledelse og grønne udfordringer. Og det passer jo aldeles glimrende i forhold til, at Skive er ved at få en national førerposition omkring grøn omstilling - blandt andet i kraft af GreenLab Skive projektet.

Det er indlysende, at Barack Obama er en dyr herre at få på besøg. Sådan er det. Og derfor er billetprisen naturligvis også høj for de omkring 1200 gæster, der bliver plads til.

Ved den type arrangementer er det ikke usædvanligt, at der fra forskellig side ydes en underskuds-garanti, hvis økonomien skulle komme til at halte lidt. I tilfældet med Barack Obamas besøg i Skive yder Spar Vest Fonden en underskudsgaranti på 1,5 millioner kroner, Skive Kommune stiller en eventuel garanti på højst 750.000 kroner og Branding Skiveegnen giver en underskudsgaranti på 250.000 kroner.

Skive kan meget! Yes we can! Og de højst 750.000 kroner tages altså ikke fra velfærdsområdet. Og der er penge i kassen, hvis Erik Mortensen og andre - meget forståeligt - i anden sammenhæng målrettet vil forbedre dele af velfærdsområdet.
Ole Dall, chefredaktør

Det er slet ikke sikkert, at det bliver nødvendigt at trække på disse garantier, men det giver mening, for det er med til at sikre, at KCS kaster sig ud i arrangementet.

Skive Kommunes økonomiudvalg bakker op om arrangementet og giver den nævnte underskuds-garanti. Løsgænger Erik Mortensen og Peter Mousten Vestergaard (DF) stemte imod. Det er svært at forstå.

Skive Kommune har omkring 45.000 indbyggere. Kommunens underskudsgaranti på 750.000 svarer altså blot til godt 16 kroner pr. indbygger. Og det er altså slet ikke sikkert, at der bliver brug for den underskudsgaranti på 16,66 kroner pr. indbygger.

Og så må man bare spørge: Er et besøg af Barack Obama i Skive ikke 16 kroner værd pr. indbygger??

Selvfølgelig er det en god idé, at kommunen viser interesse for. at der kommer opmærksomhedsværdi omkring Skiveegnen via et Obama-besøg. Og helt perfekt at det sker omkring grøn omstilling, som er et image for vores egn. Og så handler det også om selvforståelse. Og det er godt, at jantelovens jammer om, at vi ikke kan noget og ikke vil noget kastes i havet!

Læs også
<span>To stemte imod:</span> Skive Kommune giver KCS underskudsgaranti til Obama-besøg <span>To stemte imod:</span> Skive Kommune giver KCS underskudsgaranti til Obama-besøg
Læs også:
To stemte imod: Skive Kommune giver KCS underskudsgaranti til Obama-besøg

Skive kan meget! Yes we can! Og de højst 750.000 kroner tages altså ikke fra velfærdsområdet. Og der er penge i kassen, hvis Erik Mortensen og andre - meget forståeligt - i anden sammenhæng målrettet vil forbedre dele af velfærdsområdet.

I det samlede kommunale regnestykke for et sådant besøg vil der være mange komponenter. Der er f.eks også mulighed for at trække folk udefra til Skive og få dem til at bruge penge under besøget, og måske finder nogen endda ud af, at Skiveegnens natur er værd at have tæt på - hver dag!

Under alle omstændigheder skal vi selvfølgelig bo på en egn, hvor der er ildsjæle, hvor der sker noget, og hvor kommunen også er med til at sikre, at både et landskendt cykelløb og en tidligere amerikansk præsident - en stor personlighed - og meget andet knyttes til Skives navn. Det skal vi være glade for!

Læs også
<span>Stort scoop i KCS:</span> Barack Obama besøger Skive i juni <span>Stort scoop i KCS:</span> Barack Obama besøger Skive i juni
Læs også:
Stort scoop i KCS: Barack Obama besøger Skive i juni