Magiske Jonas Vingegaard - tak!

Udgivet:23. juli 2022, 07.28

Læsetid:2 minutter

Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Ole Dall
Ansv. chefredaktør| od@skivefolkeblad.dk

Det var jo helt magisk!

Torsdagens etape i Tour de France skriver sig ind i både sportens historiebøger og i livsfortællinger for dem der oplevede det live eller på tv. Jonas Vingegaard satte endnu højere niveau for sine evner, og glædede ikke bare Glyngøre og Skiveegnen men hele Danmark - ja, hele verden med sit format!

Hautacam-bjergetog hovedudfordreren Tadej Pogacar blev besejret af en forrygende stærk Jonas Vingegaard.

På nethinden fastholdes nogle billeder fra en ikonisk etape. Målrettede og fokuserede ansigtstræk fra en ufattelig hård bjergetape, Jonas Vingegaards hurtige reaktion, da et styrt for ham truede men blev forhindret. Det store sportmanship, det smukke og stærke menneskelige træk, da Jonas ventede 100 meter på Pogacar, da han måtte en tur i asfalten. Og et håndtryk fra Pogacar til Jonas, som vidnede om respekten for det overskud, som Jonas Vingegaard lige havde vist. Betagende smukt!

Og så fulgtes de to ryttere side om side. Hvem havde kræfterne til et udbrud? Det blev Jonas Vingegaard, der på den uhyggelige stigning fandt kræfterne til at gå i udbrud og køre i mål som etapevinder - samtidig med at forspringet til Pogacar blev øget til tre minutter og 26 sekunder. Imponerende.

Og vi glemmer ikke Jonas Vingegaards mentale overskud til at klappe på hjertet, sende kys til de nærmeste og hele verden, række armen ud og til sidst knytte hånden i velfortjent sejrs-glæde. Så flot, så sejt!

Og så efter løbet den sædvanlige ro hos Jonas Vingegaaard. Det er klart, at hans modstandere og hele verdenspressen næsten har kåret ham som Tour de France vinder, men Vingegaard evner at være fokuseret på de kommende etaper. Intet tages for givet, før sejren er i hus. Netop evne til at fokusere kendetegner store sportsudøvere, og stor - meget stor - er Jonas Vingegaard.

Han har fået hele Danmark til at juble med, og Glyngøre i Salling, hvor Jonas og familie bor, jubler højest - men deler også glæden med resten af nationen. Det er stadig uklart hvordan og hvornår Jonas Vingegaard skal fejres, hvis han som forventet står med den gule førertrøje efter søndagens sidste etape, der som altid slutter i Paris.

Men der bliver en markering i Glyngøre, måske også i København - det må også afhænge af, hvad Jonas Vingegaard selv forestiller sig.

Men kæmpestor er hans præstation, og der er skabt ægte cykelfeber i Danmark. Vi er stolte af Jonas og hans format. På alle måder. Og dansk cykelsport høster historiske triumfer. Det var anden gang Jonas Vingegaard blev etape-vinder i dette års Tour de France, og danskere har vundet i alt fire etaper. Det er også ny rekord. At løbet startede i Danmark med tre etaper er også med til at gøre dette års Tour de France til noget helt særligt.

Men størst er Jonas Vingegaard. Gule vinger og gul trøje. Tak, Jonas!

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Avisen mener

Se flere

Mest læste på Skive Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere