Færre besøgte zoo og sommerlande i 2020: Især de ældre blev væk

12. januar 2021, 09.00

34 procent af befolkningen besøgte mindste et oplevelsessted - som tivoli, zoo, sommerland eller cirkus - i juli, august og september. Det er et fald fra 44 procent i 2019.

Antallet af besøgende i forlystelsesparker, zoologiske haver, cirkusser og akvarier faldt markant i 2020.

34 procent af befolkningen besøgte mindst et oplevelsessted i juli, august og september. Det er et fald fra 44 procent i 2019.

Der var allerstørst tilbagegang for cirkusser, hvor antallet af besøg faldt med 75 procent, mens det for forlystelsesparker og sommerlande var tæt på en halvering.

Det viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik. Den er bygget på en stikprøveundersøgelse blandt danskere over 16 år og er derfor ikke lig med de faktiske besøgstal.

Men hvis man omregner til personer, er der ifølge Danmarks Statistik tale om et fald fra 2,1 millioner til 1,6 millioner. Det tal skal dog ses i lyset af, at børn ikke er med.

- Det svarer til et fald på en halv million fra 2019 til 2020. I undersøgelsen indgår dog kun 16-89-årige, hvorfor børn og unge ikke er med.

- Derfor ville både andelen og det omregnede tal være noget højere, hvis de også indgik, siger fuldmægtig Monika Bille Nielsen i en kommentar.

Det var særligt den ældre del af befolkningen, som blev væk, da der var det største fald for personer over 54 år.

- Især de yngre personer fra 16-34 år var ikke i lige så tilbøjelige til at blive væk fra oplevelsesstederne. Der var et fald på 16 procent i den aldersgruppe, siger Monika Bille Nielsen.

/ritzau/