Hvis efterårsvejret giver lov: Traditionsrig dag vender tilbage

Der skal høstes roer på gammeldags manér på lørdag

21. oktober 2021, 08.04

Sådan skulle det gerne komme til at se ud på lørdag på roemarkerne i Spøttrup.

ROER Roeforeningen op til 1000 besøgende, når foreningen for fjerde gang byder til Store Roedag, hvor foreningens roer tages op på gammeldags maner, og der kan smages på roerne i Roekroen.

Det hele kommer til at foregå på Damgaardvej 2 ved Balling nu på lørdag den 23. oktober.

Der vil være gamle landbrugsmaskiner i aktion i marken fra 1960’erne, 70’erne og 80’erne - primært danske landbrugsmaskiner, som er hentet hjem fra stort set hele landet og har fået nyt liv i roemarken hos Roeforeningen.

Trækkraften er ligeledes ældre veteran-traktorer fra samme tidsperiode.

På dagen vil der være cirka 10 maskinsæt klar til at rykke i roemarken. Der vil være mulighed for at opleve ægte danske landbrugsmaskine-mærker som Thyregod, Holbæk, JF, Hem Roulette, TIM, Dronningborg, Ulfborg og Rational.

Roeforeningen serverer på dagen i samarbejde med Spøttrup Kro stuvet kålrabi med frikadeller samt kålrabi-suppe med roer fra egen avl og råvarer fra lokalområdet. Eksempelvis vil der være æbler fra Rødding at finde i de stuvede kålrabi-roer.

Den sidste store roedag løb af stablen i 2018. Det er længe siden, og grunden skyldes et efterår i 2019 med massivt regnvejr, hvor roehøsten strækkede sig helt hen i januar 2020, og et efterår i 2020, hvor corona gjorde det umuligt at holde roedagen.

Der er derfor lagt i ovnen til det helt store comeback i 2021, og roeforeningen har da også varmet op i længere tid til dagen.

Nu er der kun tilbage at satse på tørvejr lørdag. Og på at ugens regnvejr ikke bløder markerne så meget op, at der ikke kan køres i dem.

Indlæser debat