Restaurant gøres klar efter måneders nedlukning

17. april 2021, 16.42

Der er nok at se til, når man skal gøre en restaurant klar efter flere måneders nedlukning. Foto: Lindy Jørgensen

Der er nok at se til for forpagter Toke Jensen hos Café og Restaurant Gyldendal Havn i Vestsalling. Beskeden om den fremrykkede genåbningsdato kom fuldstændig ud af det blå, så nu skal menuen på plads og varene skal i hus. Og så skal der gøres rent og gøres klar i restauranten, hvor der i månedsvis ikke har været gæster.

Toke Jensen glæder sig. Også selv han undrer sig over, at en udmelding, der betyder så meget, skal komme med så kort varsel.

- Nu skal jeg passe på hvad jeg siger, for selvfølgelig er jeg glad for at vi igen kan åbne. Men jeg synes, det vidner om at dem inde på Borgen ikke har nogen fornemmelse af hvad det kræver at få personale ind og varer ind og den slags. Jeg har godt nok ondt af de kolleger, der står midt i en renovering, der skulle være klar på det oprindelige genåbningstidspunkt, siger Toke Jensen.

Med de nye regler må han igen åbne café og restaurant for både indendørs og udendørs servering onsdag den 21. april. Han regner med at slå dørene op torsdag, så folk igen kan sidde og nyde maden - og udsigten ud over Limfjorden.

Med de gældende afstandskrav, mår der være 30 gæster i restauranten. Derfor har Toke Jensen planer om, at køre i to skift, så gæsterne enten kan komme til den tidlige eller den sene tid. De tidlige gæster kan så få desserten i caféen ved siden af, så der gøres plads til det næste rykind.

- Det bliver vi nødt til. Ellers giver det slet ikke mening for os at åbne, siger Toke Jensen.