Måtte tage færge nummer to i brug: Pludselig var der lang kø til Fur-færgen

21. juli 2021, 15.19

Lisbeth Bundgaard knipsede ved middagstid dette foto af den på det tidspunkt over en kilometer lange bilkø ved Fur-færgen. Privatfoto

TRANSPORT Køen til Fur-færgen kan vokse hurtigt, når tilstrækkelig mange vil over til Limfjords-øen på samme tid. Det har onsdagen været et godt eksempel på, idet der efter en relativt normal formiddag ved middagstid pludselig samlede sig en mere end én kilometer lang kø af bilister i Branden, som ventede på at komme med færgen.

Lisbeth Bundgaard som bor i Branden tæt på færgelejet, fortæller, at det er første gang i denne sommer, hun har oplevet så lang en kø for at komme med færgen.

Læs også
Politikerne lytter til furboerne: Færge bliver først gratis til august
Abonnement

Da der sidste sommer i forbindelse med gratis-færgerne var tilsvarende køer, kunne ventetiden på at komme med færgen nå op på langt over en time.

Hos Fur Færgeri tog man konsekvensen af situationen ved at sætte en færge nummer to ind på overfarten i cirka halvanden time, og ved 13.30-tiden kunne overfartsleder Anne-Marie Mortensen meddele, at trafiksituationen nu igen så fin ud, og at færge nummer to netop var lagt op igen.

- Det var helt utroligt, så meget trafik der var. Det er ikke til at sige, om det bliver lige sådan i de kommende dage. Vi må bare tage en dag ad gangen og hele tiden tage bestik af situationen, konstaterer Anne-Marie Mortensen.

Læs også
Se video: Bilister holdt i kø i to timer - nu bliver ekstra færge indsat til Fur