It-uddannelse fejrer ti års fødselsdag: 85 procent af det første hold er i job

Udgivet:31. oktober 2018, 09.53

Læsetid:1 minut

Foto: Steen Don

Hanne Skibsted
Journalist| skib@skivefolkeblad.dk

Hovedparten af eleverne, der går på den treårige IT-uddannelse AspIT på Skive College, er ved afslutningen af uddannelsen klar til job eller videre uddannelse.

- Vi er utrolig glade, når det lykkes. Ikke bare for den enkelte elev men også samfundsøkonomisk er det en gevinst, når unge med særlige behov kommer i arbejde eller videre uddannelse, siger uddannelsesleder Helle Holtemann.

Skolens nyeste tal fra det hold, der afsluttede uddannelsen før sommerferien i år, viser, at 75 procent af dimittenderne på dimissionsdagen var klar til beskæftigelse eller videre uddannelse, og målsætningen fra AspIT Danmark er netop, at 80 procent af eleverne opnår varig beskæftigelse.

Helle Holtemann understreger samtidig, at resultaterne kan svinge meget fra hold til hold, og at holdene nogle gange er meget små.

AspIT, der er IT-uddannelse til unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF), har netop fejret, at det her i slutningen af oktober er 10 år siden, AspIT startede sin afdeling i Skive, med at have besøg af de elever, der startede på det første hold.

Alle eleverne på det første hold er kommet fantastisk videre i livet med beskæftigelse, videre studier og familieliv. Skolens tal viser ifølge Helle Holtemann, at seks ud af syv elever fra det første hold er i beskæftigelse i dag, hvilket svarer til 85 procent.

Mere interessant læsning

Lokalt

Se flere

Mest læste på Skive Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere