Gå til hovedindhold
Lokalt

65 Skat-ansatte skal flytte fra Skive: Medarbejdere sunder sig efter chokket

15-12-2017 KL. 22:16
Empty

Bent Petersen er blandt den tredjedel af medarbejdere i skattecenteret i Skive, som med sikkerhed kan blive ved med at arbejde i Skive. Han vil som tillidsmand lægge pres på Skats ledelse for, at medarbejdere hos Skat får videreuddannelse, så de får mulighed for at skaffe sig et nyt job hos Skat - og dermed også mulighed for at blive, hvor de bor og arbejder. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Man skal nok lige sunde sig efter sådan en besked. En nats søvn er ikke nok til at bearbejde den.

Det siger Bent Petersen, tillidsrepræsentant for medarbejdere i skattecenteret i Skive.

De fik torsdag at vide, at 65 af de 100 job i skattecenteret skal flytes til Hjørring og Thisted i forbindelse med den rekonstruktion og udvidelse af Skat frem til 2012, som skal styrke Skat.

Godt 30 job i skattecenteret i Skive skal i tredje kvartal næste år flyttes til skattecenteret i Hjørring. I første kvartal 2020 skal godt 30 job inden for inddrivelse i Skive flyttes til Thisted. Fra efteråret 2018 til efteråret 2019 skal 65 job inden for virksomheders skat flyttes til skattecenteret i Skive.

- Vi holder skruen i vandet og passer vores arbejde, fortæller Bent Petersen.

Han skal blive i Skive, da han arbejder i afdelingen, der arbejder med skat, moms og afgifter fra alle former for virksomheder. Et af målene med rekonstruktionen er at forstærke afdelingers kompetencer ved at samle forskellige områder.

På papiret flytter Skat 2600 job frem til 2021. Skat regner med, at den endelige plan kommer til at betyde, at omkring 1000-1400 medarbejdere kommer til at skifte arbejdssted. Nogle går på pension, og samtidig opretter Skat mange nye job i forbindelse med forstærkningen af Skat. Det betyder, der bliver mange job at søge hos Skat de kommende år. Det kan give medarbejdere mulighed for at blive ved med at arbejde i det skattecenter, de arbejder i, og blive boende i det område, de bor i.

- Vi vil presse ledelsen til at sætte gang i udvikling af medarbejders kompetencer, så de kvalificerer sig til nye job hos Skat, siger Bent Pedersen.

Ledelsen af Skat vil angiveligt i januar og februar præsentere en vifte af muligheder for medarbejdere i anledning af rekonstruktionen af Skat.

- Kolleger, der arbejder i Skive og bor her på egnen, kan dårligt skifte til et arbejde i Hjørring. Der er jo tale om voksne mennesker med familie, som har etableret sig der, de bor. De kan ikke bare rykke alt op og flytte til en anden egn, siger Bent Petersen.

Merete Agergaard, direktør i Skat, anerkender, at planen har stor betydning for mange medarbejdere. Hun fremhæver også de muligheder, de mange nye stillinger i skatteforvaltningen giver.

- En reorganisering som denne indebærer svære beslutninger, som har betydning for mange dygtige medarbejdere. Her er det vigtigt at huske, at de flere tusinde ledige stillinger, der vil være i de kommende år, også giver mange nye jobmuligheder for de mange medarbejdere, der bliver bedt om at flytte. Vi har brug for alle gode kræfter, siger Merete Agergaard.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland