Birkesø er god til badning - og bolde

Udgivet:03. august 2013, 09.09

Læsetid:1 minut

Ingmar Doran og Morten Krogsgaard er begge 17 år og fra Skive. De kommer jævnligt ved Birkesø. Foto: Lindy Jørgensen

Det er sommer i Danmark Høje temperaturer i rigelige mængder. Det får folk til at søge skygge

Der er flere bademuligheder ved fjordens strande, men man kan også søge ud til Birkesø ved Stoholm, og det er der en del, der gør, når termometret - som fredag eftermiddag - vibrerede omkring 30 grader.

Her var blandt andre de to 17-årige Skive-drenge Morten Krogsgaard og Ingmar Doran på pletten. Både på pladsen ved det svedne græs, hvor de jonglerede med bold, i det kølige vand i søen, og på et tæppe under et træ, hvor de kunne nyde deres medbragte pastasalat, nogle Mariekiks samt kolde øl og vand.- Vi har været her ved Birkesø flere gange denne sommer. Det er godt at supplere strandturene med noget ferskvand, og så kommer der lidt flere på vores alder herude. Det er et sted, vi unge mødes en del, siger Morten Krogsgaard. Han og Ingmar forventer, at der dukker flere kammerater op sådan en ferie-fredag, og så kan det sagtens blive sent, inden Skives skyline dukker op på himlen foran de to.

- Hvis det bliver sjovt, bliver vi her til solen går ned. Det er godt vejr, så det burde tiltrække folk, siger Morten Krogsgaard.