Forsikringsselskab giver millioner retur til lokale billister

Udgivet:04. januar 2022, 10.05

Læsetid:1 minut

Det betaler sig at gøre en ekstra indsats for at undgå skader, bekræfter GF Forsikring.

Joan Thora E. Laurberg
| joan@skivefolkeblad.dk

OVERSKUDSDELING Der er blevet kørt færre kilometer på landevejene, og så har bilisterne bare kørt bedre.

Sådan lyder forsikringselskabet GF’s forklaring på, at bilister i Skive, Thy og Mors nu samlet set sparer godt 8,5 millioner kroner på bilforsikringen.

Selskabet vurderer, at coronanedlukningen i begyndelsen af året er en del af forklaringen på, at der i 2021 som helhed blev registreret færre bilskader end i et normalt år. Og netop nu modtager medlemmer i de tre områder information om, hvad de færre skader betyder for det enkelte medlem.

Beløbet på 8,5 million kroner svarer ifølge GF Forsikring til 17,4 procent af forsikringen.

Læs også
<span>Forsikringsselskab sender vildtfløjter ud til kunderne:</span> Svend Aage pifter efter rådyrene <span>Forsikringsselskab sender vildtfløjter ud til kunderne:</span> Svend Aage pifter efter rådyrene
Læs også:
Forsikringsselskab sender vildtfløjter ud til kunderne: Svend Aage pifter efter rådyrene

- I 2021 har vi en stor del af året været underlagt coronarestriktioner, som har betydet færre biler på vejene. Det har medført færre bilskader, end vi ser i et normalt år, og det har samlet set bidraget til et pænt resultat for 2021, som alle vores medlemmer med bil nu får glæde af, siger Svend Aage Pedersen, formand for GF Skive, Thy og Mors.

- Men en stor del af forklaringen er også, at vores medlemmer igen i år generelt har udvist en rigtig god adfærd ude på vejene, tilføjer han.

Helt konkret betyder overskudsdelingen billigere forsikringer i 2022 for det enkelte medlem, da den enkeltes andel af overskuddet trækkes fra prisen på forsikringerne, når de skal fornyes. Også på de øvrige forsikringer er der udsigt til overskudsdeling for GF-medlemmerne i Skive, Thy og på Mors. På de andre privatforsikringer som for eksempel hus, indbo og ulykke får medlemmerne fratrukket seks procent af prisen, mens det på erhvervsforsikringerne er fire procent.

Siden stiftelsen i 1967 har grundtanken hos GF Forsikring været, at medlemmerne skulle dele årets overskud. Det betyder jo færre skader, desto mere overskud til alle, uanset hvem der har været udsat for en skade.

Læs også
Bilister blev klogere på egne og bilens evner Bilister blev klogere på egne og bilens evner
Læs også:
Bilister blev klogere på egne og bilens evner