Harpiksen er skiftet ud med motorolie: Håndbold-direktør er blevet bilsælger

12. januar 2021, 21.13

Peter Andersen skal nu sælge Ford Transit hos GR Biler.

Den tidligere skoleleder og direktør i håndboldklubben Skive fH, 53-årige Peter Andersen fra Stoholm, har skiftet harpiks ud med motorolie og kan nu kalde sig erhvervssælger hos GR Biler på Katkjærvej i Skive.

Han begyndte i det nye job 1. januar.

- Jeg har allerede solgt min første bil, men faktisk takkede jeg i første omgang nej til jobbet, siger han.

Tilbuddet om at blive erhvervssælger fik Peter Andersen for måneder tilbage af GR Bilers indehaver Søren Ramsdahl. Søren Ramsdahl havde længe haft et ønske om at opprioritere erhvervssalget og mente, at Peter Andersen havde den rette profil.

- Peter Andersen havde jeg haft i kikkerten gennem længere tid. Med sit store netværk fra håndboldverdenen, hvor jeg selv er sponsor, og evne til at skabe relationer gennem stærke faglige og personlige kompetencer, havde han i mine øjne den rette profil til jobbet. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes for mig at få ham ansat, siger Søren Ramsdahl.

Der skulle dog flere kaffemøder til, før Peter Andersen skiftede sit nej ud med et ja.

- Mit nej var i situationen nok et af de automatiske, for på det tidspunkt havde jeg ikke forestillet mig, at mit videre arbejdsliv skulle føre den vej. Men over tid voksede tanken om at prøve kræfter med bilbranchen sig større. Så satte Søren Ramsdahl og jeg os sammen igen over en stærkere kop kaffe, hvor vi sporede os ind på hinanden og en jobbeskrivelse, som han og jeg kunne se os selv i, siger Peter Andersen.

Kendskabet til bilbranchen og GR Biler i al almindelighed, har Peter Andersen fået gennem de samtaler, han har ført over år med Søren Ramsdahl i forbindelse med sponsoratet i håndboldklubben. Nu skal han så bruge den første tid på at blive yderligere lært op og klædt på til at servicere Skives erhvervsliv med varebilsløsninger fra GR Biler.

- Jeg synes, at synergien mellem at skabe relationer og jobbet som erhvervssælger, passer godt til den måde, jeg kan lide at arbejde på. Den synergi synes jeg, at jeg generelt er lykkedes godt med gennem mit arbejdsliv, så det er en god ballast at have med ind i bilbranchen, siger Peter Andersen.

GR Biler er autoriseret forhandler af Ford, så nu handler det for Peter Andersen om at sælge det brede program af Transit varebiler.

- Vi har nok et af Danmarks stærkeste varebilsprogrammer med vores Ford Transit. Det skal Peter Andersen nu forløse hos erhvervslivet. Jeg er sikker på, at han kan skabe de rigtige relationer og løsninger, så vi får et salg, det stærke program fra Ford Transit berettiger til. Derfor har vi også valgt, at Peter Andersen skal fokusere 100 procent på erhvervssalg, siger Søren Ramsdahl og Peter Andersen tilføjer, at han sidder klar ved telefonen til at lave aftaler om at komme på virksomhedsbesøg for at præsentere erhvervsløsningerne fra GR Biler.

Lars Bo Nielsen

lbn@skivefolkeblad.dk