Verdensnavn på vej: Blueslegende giver koncert i Skive

Udgivet:10. september 2020, 13.12

Læsetid:2 minutter

Corona og Trump har bragt verdensnavnet Walter Trout til Thy, hvor han sammen med sin danske hustru, Marie Trout, bor i et sommerhus. Nu er han klar til at give koncert i Skive Theater. Foto: Carina Bergmann

3 år siden

Han har ingen guitar med til Danmark, men det er der råd for, når man går sammen med Blindstone fra Thy, der tidligere har optrådt i Skive.

- I want to rock, lød det fra en af verdens bedste blues- og rockguitaristen Walter Trout, der fredag den 16. oktober giver koncert i Skive Theater.

Marie og Walter Trout er taget fra deres hjem i USA, hvor de bor. Coronaen og Trump har bragt dem til et sommerhus i Thy.

Sommerens og efterårets koncerter er aflyste, så det krævede kun lidt research for Ole Riis fra Skive Kommunes kulturforvaltning, før han kunne præsentere ham og hans manager, hustruen Marie Trout, for ideen på en café i Thisted.

- Under kaffen ringede jeg til en begejstret direktør Knud Bjerre, der foruden Kulturcenter Limfjord (KCL) råder over Skive Theater – og med hans hurtige beslutning var den koncert på plads. Han vil rigtig gerne præsentere et verdensnavn indenfor blues og rock i Skive Theater, fortæller Ole Riis.

Walter Trout nyder stor respekt for sit store bidrag til bluesmusikken og har opnået flere af de største priser, som i 2016, da han fik to priser ved Blues Music Awards for bedste sang og årets bedste plade »Battle Scars«.

- Sikkerheden har førsteprioritet, og med den må vi langsomt forsøge at få en ny dagligdag til at fungere, så vi kan opleve lidt af den stemning, en livekoncerter giver, siger Ole Riis.

Han understreger samtidig, at Walter Trouts sygdom for nogle få år siden, der for øvrigt også har gjort ham til ambassadør for Dansk Leverforening, sætter yderligere fokus på en sikker afvikling.

Det lægger Knud Bjerre også vægt på.

Koncerten bliver for et siddende publikum, og får næsten form af en intimkoncert, men for fuld udblæsning.

- Der bliver solgt 150 billetter, og køberne får, ud over de almindelige coronaforanstaltninger, tilbudt gratis mundbind, hvis det ønskes, siger Knud Bjerre.

- »Jeg har ingen guitar med til Danmark, og skal det være helt ok, skal det være en Fender Stratocaster med smal hals og nogle lidt specielle strenge«, sagde Walter Trout. Det var dog ikke noget særligt stort problem. Guitaristen Martin Andersen Jepsen var ikke længere end et telefonopkald væk, og samtidig også kunne lokkes til et løfte om, at gruppen Blindstone ville tage del i projektet. Det er vel den vel bedste konstellation, jeg kunne drømme om at samle, siger Ole Riis.

Billetsalget starter fredag.