Solceller har ført til nabostrid

Udgivet:05. september 2012, 11.30

Læsetid:1 minut

Solcelleanlægget til højre udløste i maj en klage fra naboen til venstre, fordi det er tættere end 2,5 meter fra skel. Nu har villaejeren til venstre plantet fire høje ahorn på sin grund, som kan komme til at skygge for solcelleanlægget. Her ses den nyplantede hæk og nogle af de høje ahorn. Foto: Steen Don

Et solcelleanlæg ved Solbakken i Hvidbjerg placeret for tæt på skel fik naboen til at klage til Skive Kommune, men han fik kun delvis medhold.

Nu har han plantet høje træer på sin grund, som kan komme til at skygge for solen til solcellerne. Det har fået ejeren af solcelleanlægget til at gå til hegnssynet.

»Jeg ønsker hegnssynets medvirken til at få fire nyplantede ahorn hos min nabo fjernet eller nedbragt til en højde på 1,80 meter«.

Det skriver en villaejer i sin anmodning om at få et hegnssyn.

I begæringen argumenterer han blandt andet med følgende: »Træerne er plantet få dage efter, min nabo delvis fik afvist en klage over mit solcelleanlæg, som han ønskede skulle fjernes helt.

Min nabo har klaget over udseendet af solcellerne, og jeg har hele tiden oplyst, at han med en hæk på 1,80 meter ikke vil kunne se solcellerne fra sin grund, samt at en hæk med en højde på 1,80 meter ikke vil påvirke produktionen af el fra mine paneler.

Han plantede umiddelbart efter afgørelsen en hæk, hvilket jeg bifalder så længe højden ikke overstiger 1,80 meter, men han valgte samtidigt at plante fire styk ahorn på ca. 3,5 meter.

Disse træer vil ikke dække yderligere for hans udsyn til solcellerne, og jeg vil derfor påstå, at de udelukkende er plantet som chikane, der skal skygge for mine solceller og nedsætte min el-produktion«.

Nu skal hegnssynet til Hvidbjerg og se på beplantningen mellem de to stridende naboer.