Til tops i stor undersøgelse: Idrætten har de bedste rammer og vilkår i Skive Kommune

Idrætten har ifølge en stor kommuneundersøgelse fra DIF glimrende vilkår lokalt

11. oktober 2021, 11.21

Arkivfoto: Steen Don

IDRÆT Skive Kommune er strøget til tops i en stor undersøgelse, hvor de danske kommuner er rangeret på baggrund af, hvor gode rammer og vilkår idrætten har.

Undersøgelsen fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) vurderer alle landets kommuner - med undtagelse af de fem små økommuner - på en lang række kvantitative og kvalitative parametre og rangerer dem i forhold til hinanden.

Kommunerne er blevet vurderet på 21 forskellige parametre inden for fire hovedområder – frivillighed, faciliteter, økonomi og rammevilkår samt idrætspolitik. Blandt andet via 2.628 idrætsforeningers besvarelser af spørgeskemaer, står der i en pressemeddelelse fra DIF.

Det er ikke nyt for Skive at være med i toppen på denne liste. I 2013 da undersøgelsen første gang blev gennemført, var Skive Kommune ligeledes nummer et, og i 2017 indtog man andenpladsen.

- Jeg vil gerne ønske Skive Kommune tillykke med førstepladsen i undersøgelsen. Jeg håber, at undersøgelsen kommer til at tjene som et værktøj for alle kommunerne i arbejdet med at sikre gode vilkår for idrætslivet – til gavn for kommunernes indbyggere, siger Hans Natorp, der er formand for DIF, i pressemeddelelsen.

I undersøgelsen er Skive nummer et, når det handler om faciliteter, mens man i forhold til økonomi, frivillighed og rammevilkår samt idrætspolitik rangerer som henholdsvis nummer fem, 13 og 16.

Og det er altså nok til at give en samlet førsteplads på listen.

Roskilde Kommune er nummer to i undersøgelsen, mens Vallensbæk Kommune indtager tredjepladsen.

Indlæser debat...