112

Imam får betinget fængsel for at håne homoseksuelle

Mohamad Jammal var tiltalt for at have forhånet en befolkningsgruppe på grund af udtalelser i Jyllands-Posten og Skive Folkeblad om homoseksuelle

9. november 2017, 11.21

Arkivfoto

Skives lokale imam, Mohamad Jammal, har fået 14 dages betinget fængsel for at have udtalt sig forhånende om homoseksuelle i både Jyllands-Posten og Skive Folkeblad.

Dommen er betinget af, at Mohamad Jammal ikke foretager sig noget ulovligt i en prøvetid på et år. I så fald slipper han for fængsel. Imamen er også dømt til at betale sagens omkostninger.

Dommen faldt torsdag klokken 11 ved retten i Viborg, og den er strengere end de fleste domme om forhånende udtalelser om befolkningsgrupper efter den såkaldte racismeparagraf i straffeloven. I de fleste tilfælde er det endt med dagbøder.

Anklager Ulrik Panduro havde også ønsket en strengere straf i form af betinget fængsel på grund af en sammenligning mellem pædofili (sex med børn), der er ulovlig, og homoseksualitet, og retten valgte at følge anklagerens påstand.

Om sagen ankes vides endnu ikke.

Mohamad Jammal var tiltalt for at have forhånet en befolkningsgruppe på grund af udtalelser i Jyllands-Posten og Skive Folkeblad om homoseksuelle. I Skive Folkeblad havde han sammenlignet homoseksualitet med dyresex og i Jyllands-Posten med pædofili (sex med børn).

Desuden havde han blandt andet sagt, at homoseksualitet »gav ham kvalme«, og at det svarede til at »spise sin egen lort«. Den sidste udtalelse er siden blevet fjernet efter ønske fra imamen selv.

Læs også
Imam: Homoseksualitet er som sex med dyr
Læs også
Imam fra Skive tiltales for racisme