Formand: »Jeg ved ikke, hvordan borgerne vil tage imod Rasmus Paludan«

Udgivet:25. november 2020, 20.25

Læsetid:2 minutter

Peter Welander
Journalist| pew@skivefolkeblad.dk

2 år siden

Det er med lige dele overraskelse og betænkelighed, at formanden for Røddings Borgerforening, Dorthe Stampe, modtager nyheden om, at Rasmus Paludan er på vej til at overtage Rødding Friskole, der gik konkurs i 2019.

- Alle er selvfølgelig velkomne i Rødding. Og det er jo godt, hvis bygningerne bliver brugt og ikke bare står og forfalder, lyder Dorthe Stampes umiddelbare reaktion.

Men hun er betænkelig ved, hvad det betyder for byen, at en kontroversiel skikkelse som Rasmus Paludan og hans støtter får deres gang på Skiveegnen med en base i Rødding.

- Det er noget nyt for Rødding at komme på landkortet for det her, siger Dorthe Stampe.

- Man kan jo have sine betænkeligheder ved, om der følger noget negativt med, tilføjer hun.

Udover at være formand for borgerforeningen i Rødding sidder Dorthe Stampe også i menighedsrådet, og hun arbejder til dagligt som en af byens dagplejere.

Dorthe Stampe har således en stor berøringsflade til borgerne og livet i Rødding.

- Jeg ved ikke, hvordan borgerne vil tage imod Rasmus Paludan. Jeg tænker, at mange vil være skeptiske over for hans person og virksomhed, siger Dorthe Stampe.

Hun understreger, at hun jo kun kender Rasmus Paludan fra medierne og derfor kun kan udtale sig ud fra det billede hun får af ham dér:

- Der har jo været meget tumult omkring hans person, konstaterer Dorthe Stampe.

Til Skive Folkeblad siger Rasmus Paludan, at »Rødding virker som et godt, rent dansk område.«

Forelagt dette citat fastslår Dorthe Stampe, at i hendes verden er hele Danmark et rent dansk - også dér, hvor der bor folk af anden etnisk herkomst end dansk.

Og i øvrigt bor der rent faktisk også folk af anden etnisk herkomst end dansk i Rødding, lyder hendes budskab til Rasmus Paludan.

Indtil konkursen har der været friskole i Rødding i 112 år. Nu peger alt altså på, at skolens bygninger i stedet kommer til at danne ramme om Trossamfundet Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke, stiftet af islamkritiker og politiker Rasmus Paludan.

Læs også
<span>Borgerforening bekymret:</span> Rasmus Paludan er på vej til at købe nedlagt friskole <span>Borgerforening bekymret:</span> Rasmus Paludan er på vej til at købe nedlagt friskole
Læs også:
Borgerforening bekymret: Rasmus Paludan er på vej til at købe nedlagt friskole