112

Skibonit skal i fængsel for hadvideo mod kendt folketingspolitiker

Udgivet:01. februar 2019, 14.05

Læsetid:2 minutter

Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Katrine Friis Pedersen

5 år siden

I sommeren 2017 skrev en dengang 36-årig mand fra Skive den radikale folketingspolitikers navn på et stykke pap, mens han optog det på video.

Efterfølgende brændte og trampede han på det, mens han sagde »Vi mener sådan set, I alle sammen skulle brænde op i helvede, så vi hjælper bare lidt«.

Sådan er hændelsen beskrevet i anklageskriftet, som Skive Folkeblad er i besiddelse af.

For nylig blev den 36-årige, der tidligere er stået frem i offentligheden som medlem af en højre-ekstrem gruppering, dømt for at true blandt andre folketingsmedlemmet og for 19 andre forhold, som sendte ham 10 måneder i fængsel.

- Jeg er selvfølgelig både glad og lettet over, at han er dømt for truslen. Der er efterhånden gået lang tid, så jeg turde ikke håbe på, at det endte med en dom, siger Zenia Stampe.

Et par gange tidligere har politikeren oplevet, at personer bag trusler mod hende får dom.

- Der er ved at blive lagt en linje, der viser, at det ikke er ok at opfordre til at gøre noget voldeligt, siger Zenia Stampe.

Selvom det ikke sker så ofte gennem videoer, oplever Folketingsmedlemmet jævnligt at få hadske kommentarer på Facebook.

- Det betyder meget for os, der er genstand for den slags trusler. Jeg kan godt være bange for, at der pludselig en dag er en person, der læser kommentarerne, som måske ikke kender grænsen for, hvad der er ok og hvad der ikke er, siger Zenia Stampe.

Dommen på 10 måneder er dog ikke kun for hadvideoen.

Han var tiltalt for 20 lovovertrædelser, da han mødte i retten i Viborg.

- Han blev dømt for dem alle, selv om han nægtede de fleste, siger anklager Kira Laugesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Tiltalerne gik blandt andet på bedrageri, besiddelse af narko og diverse indbrud.

Netop indbruddene blev han i efteråret varetægtsfængslet for at stå bag.