Fælles fremtid - fælles mål

Udgivet:04. november 2021, 09.30

Læsetid:1 minut

Mikael Løvschall.

Af Mikael Løvschall kandidat til Viborg Byråd (SF) Kjeldbjergvej 8 7800 Skive

CENTRALISERING Valget nærmer sig, hvilken retning ønsker du for dit lokalområde?

Snakken om at lukke Myretuen i Kjeldbjerg er desværre blusset op igen. Hvis det sker, er det centralisering af værste skuffe, og ødelæggende for et velfungerende lokalsamfund.

Flere end 400 borgere underskrev i foråret protesten imod en sådan beslutning, fordi vi ønsker at man også i fremtiden prioriterer, hvad der er bedst for børnene og for lokalsamfundene. Disse drøftelser - om de nye 5 principper - bærer mest præg af at være regnearkslogik og kigger ikke på den menneskelige faktor ude i landdistrikterne.

Samtidig skaber den konstante snak om lukning af skoler og børnehaver i Viborg Kommune en stor utryghed. En utryghed, som ikke hjælper med at øge bosætningen i landdistrikterne eller i Viborg Kommune, for Viborg Kommune er altså andet end Viborg by.

Børne- og ungdomsudvalg, lad os nu udvikle lokalsamfundene - i stedet for at afvikle.

Stoholms nye skole kommer - og heldigvis for det. Den gamle er ikke tidssvarende, slidt ned og tilbyder ikke et godt arbejdsmiljø til vores lærere. Nu kommer den vigtigste del af processen, Jeg ønsker at vi benytter os af reel borgerinddragelse, medarbejderinddragelse samt i højere grad inddrager de involverede parter i de politiske beslutninger. Så vi skal sammen med lærerne, eleverne, pædagogerne, forældrene og lederne skabe fremtidens Stoholm Skole.