Helm er klar i Adelgade

30. september 2014, 12.08

Fra 1. oktober overtager brødrene Henrik og Martin Helm lædervarebutikken Mira i Adelgade i Skive. Nuværende ejer, Flemming Sørensen, (i midten) bliver butikschef i Skive og i Helm-kædens butik i Viborg. Foto: Lindy Jørgensen

Efter mange forberedelser bliver et flere år langt samarbejde mellem lædervarebutikkerne Helm i Holstebro og Mira i Skive onsdag den 1. oktober til ejerskifte og ny jobfunktion.

Brødrene Martin og Henrik Helm køber butikken Mira i Adelgade. Og Miras hidtidige ejer, Flemming Sørensen, får rollen som butikschef i Skive og i Viborg, hvor brødrene fra Holstebro også driver lædervarebutik.

- Det lå lige til højrebenet at udvide samarbejdet på den måde. Vi manglede en bestyrer til vores butik i Viborg, og Flemming har før haft butik i Viborg. Og vi kender Flemming, fordi vi har haft ham som samarbejdspartner i mange år, siger 34-årige Henrik Helm om baggrunden for, at han sammen med sin 31-årige bror Martin Helm har købt Mira.

Samtidig har Flemming Sørensen, som tidligere omtalt i Skive Folkeblad, været på udkig efter nye ejere til Mira. Ligesom han har ønsket at slippe for den del af det administrative arbejde, der følger ejerskabet, og for driften af en internetbutik.

- Gennem samarbejdsforhandlinger fandt vi ud af, at det kunne godt lade sig gøre, så Flemming kunne koncentrere han sig om at sælge og ekspedere kunder, siger Henrik Helm.

Henrik og Martin Helm er sjette generation i familien, som i gågaden i Holstebro i 200 år på samme adresse har drevet butik. Deres far, Peter Helm, 63 år, ejer butikken i Nørregade i Holstebro.

Om det tidligere samarbejde mellem Helm i Holstebro og snart tidligere Mira i Skive siger Henrik Helm:

- Vi har en indkøbsforening, hvor en række lædervarebutikker rundt omkring i landet laver fælles markedsføring og indkøb. Der har vi siddet i en gruppe sammen med Flemming og fundet varer, som vi i fællesskab kunne købe ind. Samtidig har vi haft en bytteordning, der gik ud på, at varer købt hos os kunne byttes hos Flemming og omvendt.

Ifølge Henrik Helm vil der udover Flemming Sørensen fra 1. oktober fortsat være fire personer beskæftiget i butikken i Adelgade.

- Men Flemming skal nok have en ansat til at erstatte lidt af den tid, han kommer til at bruge i Viborg, så der kommer ekstra ekspeditions-kraft på. Servicen bliver i hvert fald ikke forringet, lover Henrik Helm.

Han varsler, at der i forbindelse med overtagelsen vil komme nye og flere varer til forretningen i Adelgade:

-