Heksen kan sendes til Bloksbjerg: Sankt Hans-bålet er reddet

22. juni 2021, 05.54

Arkivfoto.

BÅL I sidste uge var man i Danske Beredskaber i tvivl om, hvorvidt det var forsvarligt at lade flere tusind Sankt Hans-bål brænde i sommervarmen. Brandfaren var høj, og tørken havde varet længe.

Mandag eftermiddag har samtlige kommunale beredskaber i Danmark vurderet situationen, og de er nået frem til, at der ikke er problemer i at sende hekse til Bloksbjerg.

Det seneste døgns udvikling i vejret har ahft en positiv landsdækkende indvirkning på brandfaren, og de nyeste prognoser frem mod onsdag er også gode. Samtidig er der hos beredskaberne et for årstiden normalt aktivitetsniveau for bekæmpelse af naturbrande, og altså ikke en markant stigning på den front.

- Alt i alt betyder det, at der lige nu ikke er behov for begrænsninger omkring brug af åben ild, og Sankt Hansbålene kan derfor afvikles over hele landet som planlagt på onsdag. Det betyder dog ikke, at man skal glemme den sunde fornuft, og de gode råd for brug af åben ild gælder stadig, skriver Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

Gode råd og vejledning kan findes på www.brandfare.dk.

Læs også
Byens Bål aflyst: Ingen sankthans-fejring på Strandtangen
+Abonnement

Indlæser debat...