Efter at have befundet sig i smørhullet: Skive kom i det røde felt

Indtil tirsdag lå Skive Kommune i smørhullet, når det gælder coronasmitte, men med 16 nye tilfælde det seneste døgn, er det gået galt

7. december 2021, 15.15

Indtil tirsdag var håbet orange i Skive Kommune, men med de nyeste tal fra Statens Seruminstitut slutter Skive sig til flokken af mørkerøde kommuner. Foto: ssi.dk

CORONA Når det regner på præsten, drypper det på degnen, lyder et gammelt ordsprog, og det kunne se ud til også at gælde i negativ retning. I flere dage har nyhederne om ekstremt mange smittede i Viborg Kommune sat kursen i nyhedsstrømmen om corona, og nu ser der ud til, at coronasmitten også drypper på Skive.

I det seneste døgn har der i hvert fald været 16 nye tilfælde af corona i kommunen viser tal fra Statens Seruminstitut, og det betyder, at der målt hen over en uge har været 97 smittede og altså en forekomst på 215,4 smittede pr. 100.000 indbyggere. Dermed blev Skive Kommune lige så mørkerød på danmarkskortet som stort set alle andre kommuner i landet. Det eneste positive, man kan sige om situationen i Skive, er, at kommunen stadig placerer sig i en top tre over kommuner, der har lavest smitte i hele landet.

Læs også
Reagerer på omikron-spredning: Gymnasium aflyser stor julefest
Abonnement

I Viborg fortsætter smitten fortsat med at stige. Tirsdag eftermiddag lå incidensen på 579,3 mod 505,8 mandag, og der er kommet yderligere 117 nye coronatilfælde til det seneste døgn.

Positivprocenten (det vil sige andel af smittede i forhold til antallet af testede) i Viborg Kommune ligger tirsdag på 3,36 procent med Holstebro lige i hælene på 3,34 procent. Så går det en del bedre i både Skive og Morsø kommuner med henholdsvis 2,03 og 2,21 procent.

Læs også
Ansat er omikron-nærkontakt: Alle fra SFO sendt hjem i isolation
Abonnement

På landsplan er der konstateret 6324 nye tilfælde det seneste døgn. Det tal er 800 lavere end døgnet før, men ifølge seruminstituttet var der i det foregående døgn også lidt problemer med opgørelserne, og derfor lå mandagsdøgnets tal meget højt.

Det seneste døgn er antallet af indlagte faldet med tre patienter til 465, og på intensiv er der 66 indlagte, hvor af de 39 af dem er lagt i respirator. Ni mennesker er døde med corona det seneste døgn.

Indlæser debat