Kovending

Udgivet:30. september 2022, 08.23

Læsetid:2 minutter

Michael Norup.

Af Michael Norup. folketingskandidat (K) Søvænget 69 7451 Sunds

ØKONOMI Vores statsminister og regeringen har netop præsenteret en ny reformplan. Og her er der da tale om noget af en kovending.

Gør mig først lige den tjeneste, at huske tilbage på Socialdemokratiets skræmmekampagne, da vi Konservative præsenterede vores fuldt finansierede skatteplan, som letter skatten for alle danskere i arbejde.

Ifølge Socialdemokratiet ville det være en massakre for velfærdssamfundet, at det offentlige skulle effektiviseret med 0,4%, og sygeplejersker, sosu-medarbejdere og andre faggrupper, som vores velfærdssamfund rent faktisk mangler, skulle angiveligt fyres. Endda 40.000 af dem.

Socialdemokraternes udtalelser og beregninger har utallige eksperter efterfølgende banket i jorden.

I sidste uge indgik et bredt flertal i Folketinget så en aftale om en »vinter-hjælpepakke«. Det var faktisk gennemførslen af første del af den konservative skatteplan med en nedsættelse af elafgiften til EUs minimum. Finansieringen, som den socialdemokratiske finansminister nåede frem til, var en 1% effektivisering i staten.

Mandag kom der så en ny plan fra regeringen. Vi nærmer os jo et valg.

Her skal der spares 2,5 milliarder kroner på kommunernes administration, som så skal bruges på borgernære medarbejdere til velfærden. Altså præcis det, der også var en del af den konservative skatteplan, at styrke ældreplejen og sundhedsvæsenet ved at effektivisere andre steder i vores offentlige sektor.

Med mandagens udspil anerkender Socialdemokratiet så nu, at det rent faktisk godt kan lade sig gøre. En smule hyklerisk, men ikke desto mindre rigtigt. Jeg håber, at debatten og tonen bliver anderledes, nu da Socialdemokratiet åbenbart er blevet klogere.

Tilbage står så diskussionen om - hvorvidt vi blindt vil lade den offentlige sektor vokse, eller om vi tror på, at vi kan lave de nødvendige reformer. Reformer som luger ud i ledelseslaget, bureaukratiet og administrationen og prioriterer hvad der virkelig er kerneopgaven, så danskerne har mulighed for at beholde lidt flere af deres egne penge selv.

Og jeg nægter simpelthen at tro på, at man i en af verdens største offentlige sektorer ikke kan gøre noget som helst smartere, enklere og billigere, så vi kan prioriterer nogle af de områder som er vigtigst.

Husk når du skal sætte dit X, at gøre det ved dem der står ved deres politik, og som ikke laver om på den i tide og utide bare fordi der er valg.

Indlæser debat